Actualiseer kennis over ITIL door gratis online cursus


ITIL School geeft IT-managers meer kennis van zaken

DEN HAAG, 20071204 -- Deze week lanceert Marqit de ITIL School, een gratis online cursus speciaal ontwikkeld voor IT-managers. ITIL School helpt bij het opstellen van een strategie richting ITIL versie 3 en bij het maken van de juiste keuzes bij het inkoopproces hiervan.

Nu ITIL versie 3 officieel geen `best practice' meer is, maar een IT standaard is geworden, is de overgang naar ITIL versie 3 niet langer een keuze voor organisaties, maar pure noodzaak. Om de uiteindelijke keuze voor een specifieke ITIL-oplossing of- leverancier beter te kunnen onderbouwen komen in ITIL School actuele onderwerpen uitgebreid aan bod. Thema's zoals hoe IT-managers het beste procesverbeteringen kunnen doorvoeren, de implementatie en transitie van ITIL versie 2 naar versie 3 worden behandeld.
In een webcast van 60 minuten legt een ervaren internationale gastdocent de migratie van ITIL versie 2 naar versie 3 uit. Daarnaast geeft hij de cursist, in een zogenaamde `expert briefing' (een uitgebreid tekstdocument), een overzicht van de procesveranderingen en behandelt hij tot in detail elk van de vijf boeken die ITIL beschrijven. Ook komt de Nederlandse visie over de onderwerpen aan bod in verhelderende, technische artikelen. Kortom, aan de hand van al deze verschillende typen van informatie is de IT-manager, in relatief korte tijd in staat om gefundeerde keuzes te maken en verstandig te investeren.

"Via whitepapers, een business case en een webcast worden IT-managers geholpen bij het opstellen van een passende strategie voor hun organisatie", legt Roderick Wijsmuller, Managing Director van Marqit uit. "Zij worden hierbij ondersteund met kennis om de juiste keuzes te maken bij het inkoopproces van ITIL versie 3."

ITIL School is de tweede cursus die Marqit in samenwerking met TechTarget (een Amerikaanse `lead generator') lanceert. Elke online School die Marqit lanceert bestaat uit een webcast, een expert briefing, technische artikelen en een interview met een specialist op het vakgebied. Additionele input wordt geleverd door o.a. Toolingmarqit.nl en TechTarget's SearchCIO.com.





Ingezonden bericht Marqit