Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 04 december 2007
Vragen van de leden Agema en De Roon (beiden PVV) aan de ministers van VWS, Jeugd & Gezin en Justitie over het bericht dat prostituees steeds minder vaak condooms gebruiken en er pooiers zijn gesignaleerd in de leeftijd van 14, 15 jaar.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Hoerenloper: niet meer met condoom"? (*)

2.)
Klopt het dat er steeds meer jonge vrouwen uit het buitenland komen om zich in Nederland te prostitueren? Zijn dit ook minderjarige vrouwen? Zo ja, wat gaat u hiertegen ondernemen?

3.)
Is het mogelijk dat pooiers/ loverboys meisjes in Nederland ronselen en in België prostitueren en andersom? Zo ja, wat onderneemt u hiertegen?

4.)
Klopt het dat er steeds meer minderjarige pooiers/ loverboys zijn? Zo neen, hoe weet u dat? Zo ja, wat onderneemt u hiertegen?
5.)
Klopt het dat prostituees steeds minder vaak condooms gebruiken waardoor soa's worden verspreid en het aantal abortussen toeneemt?
6.)
Heeft u er geen spijt van dat u geen positief stemadvies heeft gegeven voor de motie naar aanleiding van mijn voorstel om de prostitutieleeftijd te verhogen van 18 naar 21 jaar, te meer omdat we dan in combinatie met de identificatieplicht meisjes van 17 bijna 18 kunnen beschermen tegen het tuig dat uit is op de uitbuiting van hun jonge lichaam? Zo neen, waarom niet?

7.)
Bent u bereid op korte termijn, dus voor de evaluatie van de prostitutiewet, de prostitutieleeftijd te verhogen van 18 naar 21 jaar? Zo neen, waarom niet en vindt u dat niet onverantwoordelijk?

(*) Metro, Hoerenloper: niet meer met condoom, 4 december 2007 www.hookers.nl


____________________