Gemeente Utrecht

Deel flat ontruimd na uitslaande brand

Bij een uitslaande brand in een appartement in een flat aan de Montevideodreef in de Utrechtse wijk Overvecht is een aantal appartementen ontruimd. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van het appartement dat in brand stond, had zichzelf in veiligheid gebracht.

Maandagavond rond 23.30 uur kwam bij de alarmcentrale een telefonische melding binnen van een brand in de flat op de zevende verdieping. Omdat niet zeker was dat er niemand meer in de woning aanwezig was , is de brandweer uitgerukt met meerdere voertuigen. Bij aankomst bleek dat de bewoner al naar buiten was gevlucht. De brandweer heeft de brand geblust en de omliggende appartementen ontruimd. De getroffen bewoners zijn door de politie opgevangen. Na enige tijd konden de meeste mensen weer terugkeren naar hun appartement.

De woning waar de brand heeft gewoed is tijdelijk niet bewoonbaar. Enkele appartementen hebben rook- en waterschade opgelopen. In overleg met stichting Salvage en de woningcorporatie Mitros, eigenaar van de appartementen, wordt de schade zo spoedig mogelijk hersteld.

Noot voor de media:
Voor meer informatie of overige vragen kunt u zich wenden tot Joost Polak, woordvoerder van Brandweer Utrecht, telefoon: 06 - 51 98 34 01.