DSM


Published: 11:15 04.12.2007 GMT+1 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM innovatiepartner van Nederlandse 470-zeilers

DSM wordt officieel sponsor van de twee beste Nederlandse zeilteams in de 470-klasse. Op weg naar de Olympische Spelen in Beijing ondersteunt DSM de wereldtitelhoudsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout en de zilveren medaillewinnaars van het WK 2007 in Portugal Sven en Kalle Coster. Beide teams zijn belangrijke medaille kandidaten bij de Zomerspelen van 2008.

Met deze top zeilteams breidt DSM haar Unlimited Sports Team uit. DSM is al innovatiepartner van de Nederlandse herenvolleyballers, polsstokhoogspringer Rens Blom en Paralympisch rolstoeltennister Sharon Walraven.
Jan Zuidam, lid van de Raad van Bestuur van DSM en voorzitter van DSM's Olympische Stuurgroep, over de sponsoring: "De Nederlandse 470-zeilers zijn ambitieuze en succesvolle sportmannen en -vrouwen die zich momenteel aan het voorbereiden zijn op de Olympische Spelen van Beijing in 2008. Het is een mooie aanvulling op het DSM Unlimited. Sports Team. Wij zullen via onze innovaties op het gebied van voeding en materialen nauw met hen samenwerken op hun weg naar succes."

Innovatieve partner in Sport
DSM en NOC*NSF zijn sinds 2001 'Partners in Sport'. Als innovatiepartner ontwikkelt DSM nieuwe producten op het gebied van voeding en materialen, exclusief voor de Nederlandse Olympische ploeg. Ook de twee 470-zeilteams zullen profiteren van de kennis van DSM.

"In de topsport zit het verschil tussen winst en verlies vaak in kleine dingen. De steun van de juiste sponsor kan net dát verschil maken. Ik weet zeker dat DSM veel voor ons kan betekenen op onze weg naar Beijing", aldus Marcelien de Koning vanuit Australië, waar ze momenteel samen met Lobke en de gebroeders Coster traint voor het WK in de 470-klasse welke in januari in Melbourne wordt gehouden.

In maart 2008, tijdens de Olympische Update van DSM tijdens de Hiswa in Amsterdam, geeft DSM nadere toelichting over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het sponsorship.

DSM en sport
In de sport gaat het om het leveren van topprestaties, dag in, dag uit, om passie, ambitie, de wil om de beste te zijn, jezelf continue te verbeteren en teamwork. Voor DSM vertegenwoordigt sport daarmee een aantal van de kernwaarden van het bedrijf. Net zoals sporters is DSM voortdurend zijn grenzen aan het verleggen, kortom: Unlimited. DSM. Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten van de strategische koers van DSM. Hetzelfde geldt voor de sport: innovaties op het gebied van voeding en materialen kunnen net dat verschil maken tussen winst en verlies. Innovation is our SportTM is dan ook een logische titel voor het programma van DSM op het gebied van sport.
DSM en NOC*NSF zijn sinds 2001 'Partners in Sport'. In de aanloop naar Beijing 2008 zijn de inspanningen op het gebied van sport en innovatie verder geïntensiveerd waarmee DSM een belangrijke bijdrage hoopt te kunnen leveren aan het succes van de Olympische equipe tijdens de Zomerspelen in 2008.

DSM
DSM creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM's strategie, Vision 2010 - Building on Strengths, is gericht op versnelde winstgevende en innovatieve groei van de specialty-activiteiten van de onderneming. De pijlers van deze strategie zijn marktgedreven groei en innovatie, uitbreiding in opkomende economieën en operational excellence. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 9 miljard en biedt werk aan zo'n 22.000 mensen wereldwijd. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com