Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 4 december 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 27 november 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aflopend contract bushokjes Abcoude en Baambrugge. Toelichting:
Gemeente Abcoude heeft met CBS-Outdoor een 10-jarig contract afgesloten voor het plaatsen en onderhouden van bushokjes. Met dit contract heeft CBS-outdoor het alleenrecht op het plaatsen van hokjes met reclame. 1 november 2008 loopt dit 10-jarige contract af. Met het oog op de komende herindeling is het contract per 1 november 2008 opgezegd. Vanaf die datum is het mogelijk een kortlopend contract af te sluiten of een geheel nieuw contract met een eventuele andere leverancier. In enkele andere omliggende gemeenten speelt dezelfde kwestie. Na de beslissing van de provincie wordt contact gezocht met de omliggende gemeenten, waarna een contractvorm kan worden gekozen, al dan niet in samenwerking met de andere gemeenten. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt bijgevoegde informatie voor kennisgeving aan te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Onderhoudscontract doseersluis.
Toelichting:
Met de firma Peek Traffic is na aanleg van de doseersluis een onderhoudscontract afgesloten. Na eenzijdige opzegging van het onderhoudscontract door Peek Traffic is het noodzakelijk een nieuwe vorm van onderhoud te vinden. De onderaannemer van Peek Traffic, welke het mechanische deel onderhoud, heeft aangegeven niet langer all-in contracten te willen afsluiten voor blockers in Nederland. Peek Traffic blijft wel het software-matige onderhoud aanbieden. Het preventief onderhoud van het mechanische deel blijft wel geborgd. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt bijgevoegde informatie voor kennisgeving aan te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W verwacht aanvullend voorstel voor storingen voor het eind van het jaar.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Beslissing op bezwaarschrift van Vereniging tot behoud van het Dorpse Karakter betreffende het besluit van 24 juli 2007 tot het verlenen van een kapvergunning aan Vereniging De Lage Wal, met toestemming van de gemeente Abcoude als eigenaar, voor het kappen van houtopstand vermeld op tekening met nummer 634.00.01bt. t.b.v. van het oprichten van 3 woongebouwen (Meerbad) met bijbehorende landschapsinrichting te Abcoude. Toelichting:
Het bezwaarschrift is voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften en is behandeld op de zitting van
1 oktober 2007. De commissie adviseert betrokkene in haar bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit van 24 juli 2007 te handhaven en aan de vergunning het voorschrift te verbinden dat van de vergunning pas gebruik mag worden gemaakt indien en zodra de bouwvergunning is verleend en nadat er is beslist op een eventueel verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening tegen de bouwvergunning en deze schorsing c.q. voorlopige voorziening is afgewezen. Het advies van de commissie bezwaarschriften is als bijlage bijgevoegd. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt het advies van de commissie bezwaarschriften van de gemeenten Abcoude en Breukelen over te nemen en betrokkene in haar bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit van 24 juli 2007 te handhaven en aan de vergunning het voorschrift te verbinden dat van de vergunning pas gebruik mag worden gemaakt indien en zodra de bouwvergunning is verleend en nadat er is beslist op een eventueel verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening tegen de bouwvergunning en deze schorsing c.q. voorlopige voorziening is afgewezen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Vaststelling Programma Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2008. Toelichting:
Op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs zijn voor een aantal scholen aanvragen ingediend voor opname in het huisvestingsprogramma 2008. De aanvragen zijn getoest aan de hand van de verordening op basis waarvan bijgevoegd concept is opgesteld. Het concept is, zoals wettelijk is bepaald, besproken met de schoolbesturen die akkoord kunnen gaan met het opgestelde programma.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de vaststelling van het Programma Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2008 overeenkomstig het concept.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W is akkoord met het programma als kaderstellend stuk voor de verdere uitwerking, waarover het college t.a.v. de consequenties nader separaat geïnformeerd wenst te worden. Met name ook vanuit de bestuurlijke verantwoordelijkheid t.a.v. in het plan opgenomen aanpassingen die betrekking hebben op de OBS Piet Mondriaan.
2. Herziening exploitatiebijdrage Sportfondsen Abcoude B.V. 2008-2012. Toelichting:
Met het oog op de aanbesteding en realisering van het leisurecentrum is het noodzakelijk de huidige afspraken met SFA hier op af te stemmen en om zonder verplichtingen met de huidige exploitant de aanbesteding en realisering te kunnen uitvoeren. Met SFA is overeenstemming bereikt over de aanpassing van de exploitatiebijdrage en de noodzakelijke aanpassing van de exploitatieovereenkomst.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met een exploitatiebijdrage van 40.000,-- p.j. voor de periode 2008-2012 (met jaarlijkse indexering) onder voorwaarden van aanpassing van de exploitatieovereenkomst met SFA v.w.b. de looptijd en het vervallen van voorkeursrecht tot max. de ingebruikname van het leisurecentrum.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Uitvoering gemeentelijk gezondheidsbeleid. Toelichting:
In Abcoude zijn concrete doelgroepen dan wel prioriteiten voor de collectieve GGZ: ouderen met gevoelens van depressiviteit, jongeren met suïcidale gevoelens, mantelzorgers, meer specifiek: partners van zorgvragers, alcoholgebruik (jongeren en ouderen). In het Wmo-loket YourHome bestaat veel behoefte aan ondersteuning in de omgang met personen met psychische dan wel psychosociale beperkingen. Hiernaast draagt de collectieve GGZ-preventie bij aan de uitvoering van de maatschappelijke ondersteuning. Indigo Preventie biedt hiervoor een op maat gesneden pakket aan. Ambtelijk advies:
Indigo Preventie inhuren voor uitvoering van de collectieve GGZ preventie, als uitwerking van het gezondheidsplan en het Wmo-beleidsplan, en de kosten hiervan ten laste te brengen van het budget uitvoeringkosten Wmo 2008.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Subsidieprogramma Welzijn 2008.
Toelichting:
In 2004 heeft de gemeenteraad bij de herijking van het subsidiebeleid besloten jaarlijks, na vaststelling van de begroting, de te verstrekken subsidies in een subsidieprogramma te vermelden, vast te stellen door het college. In dit programma gaat het om zowel budgetsubsidies als om waarderingssubsidies. Regionale subsidies zijn geen onderdeel van het subsidieprogramma; deze staan wel in dit voorstel genoemd om een volledig beeld te hebben.
Ambtelijk advies:
Het subsidieprogramma 2008 vaststellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 11 december 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 4 december 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning Kunstwerk 6, Fiets/auto/voetgangersverbinding, Zuwe, onder de A2.
Ambtelijk advies:
Gezien het feit dat de vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO reeds is verleend, kan de bouwvergunning worden verleend.
Mandaatbesluit d.d. 27-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning Kunstwerk 4, Fiets/voetgangersverbinding, Winkeldijk onder de A2.
Ambtelijk advies:
Gezien het feit dat de vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO reeds is verleend, kan de bouwvergunning worden verleend.
Mandaatbesluit d.d. 27-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning geheel vernieuwen schuur/berging, Gein-Noord 48, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 27-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek voor het vestigen van een praktijk voor elektro-acupunctuur in de woning aan de Willem van Abcoudelaan 7 te Abcoude.
Toelichting:
Het gaat hierbij uitsluitend om een interne gebruikswijziging: het vestigen van een praktijk voor elektro- acupunctuur in een ruimte - het vloeroppervlak niet groter is dan 50 m2,
- er kan worden voorzien in voldoende parkeergelegenheid,
- de woonfunctie blijft als primaire functie gehandhaafd. Aan al deze voorwaarden wordt voldaan.
Ambtelijk advies:
Op grond van artikel 15 lid 5 van het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude toestemming verlenen voor het vestigen van een praktijk voor elektro-acupunctuur in de woning Willem van Abcoudelaan 7 te Abcoude.
Mandaatbesluit d.d. 27-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---