Senternovem


04-12-2007 | Reisadvies op je mobiel

Regelmatig worden er reisinformatiesystemen bedacht, die de reiziger hulp bieden bij het plannen en uitvoeren van zijn reis. Deze reisinformatiesystemen zijn echter niet altijd even actueel, precies of gebruiksvriendelijk. Het bedrijf Falkplan-Andes BV bedacht hier een oplossing voor en vroeg in 2005 subsidie aan bij SenterNovem voor het ontwikkelen van mFalk. Deze dienst wordt nu aangeboden via internet.

Falk is een interactief, multimodaal, dynamisch en platform onafhankelijk reisinformatiesysteem voor de mobiele telefoon. Het systeem combineert informatie uit de databases van de REISinformatiegroep, de Telefoongids, de geografische database van Falkplan-Andes en Local Traffic Control. De gebruiker voert via de user interface op een mobiele telefoon zijn vertrekpunt en bestemming in. Hierna wordt de aanvraag verstuurd. Een centrale database applicatie zorgt ervoor dat de informatie uit de verschillende online databases wordt opgehaald en gecombineerd tot een actueel reis-/routeadvies.

Op de website www.falkmobile.nl biedt Falkplan nu twee diensten aan: Falk-OV en Falk-Route. Falk-OV geeft de reisinformatie van www.9292ov.nl op de mobiele telefoon. Daarbij ontvangt de reiziger informatie over vertrektijden, overstapinformatie, prijzen etc. Ook geeft de dienst informatie over de looproute van het vertrekpunt naar de dichtstbijzijnde openbaar vervoerhalte en vanaf de laatste uitstaphalte naar de eindbestemming. Falk-Route stelt de routeplanner van Falkplan op de mobiele telefoon beschikbaar. Naast deze twee diensten kun je de Telefoongids op je mobiel ontvangen. Contact

Informatiepunt SenterNovem (030) 239 35 33