Senternovem


04-12-2007 | Bikedispenser wint internationale design wedstrijd

Afgelopen zomer won het bedrijf Springtime de SparkAward in de categorie 'mobiliteit' voor de ontwikkeling van de Bikedispenser. In 2004 ontving dit project subsidie van SenterNovem. Met deze subsidie hebben stallingbouwer Bikedispenser en exploitant Stichting OV-fiets samen deze fietsenstalling bedacht.

Een Bikedispenser is een volautomatische fietsverhuurstalling, vooral ontwikkeld voor openbare plekken als stations, transferia of parkeergarages. Plekken waar je graag een fiets zou willen gebruiken om je reis te vervolgen. Daarbij neemt de bikedispenser weinig ruimte in beslag, zodat hij gemakkelijk in de openbare ruimte kan worden geplaatst. De fietsen staan samen in één grote box, op ongeveer 16 cm van elkaar. Via een smalle opening kunnen de fietsen in en uit de box komen. De fiets kan met een OV-chipcard in 15 seconden gehuurd worden.

Voor dit unieke concept won Springtime de SparkAward. De SparkAwards is een internationale wedstrijd met als doel nieuwe processen en technologie te ontdekken uit nog onaangesproken bronnen. Kijk voor meer informatie op www.sparkawards.com.
Contact

Informatiepunt SenterNovem (030) 239 35 33