Ingezonden persbericht


Kinderen en ouders kiezen bij Z@ppelin het beste Sinterklaasliedje aller tijden

Met ruime voorsprong en met 18% van de stemmen is het lied 'Zwarte Piet ging uit fietsen' door kinderen en ouders gekozen als meest favoriete Sinterklaasliedje. Duizenden kinderen en hun ouders hebben in de afgelopen weken hun stem uitgebracht. Op nummer twee is 'Zie ginds komt de Stoomboot' geëindigd en op nummer drie staat het liedje 'De Zak van Sinterklaas'.

De top drie van de ouders ziet er wel anders uit dan de top drie van de kinderen, maar over de winnaar zijn beide partijen het eens. Op nummer twee staat bij de volwassenen 'Zachtjes gaan de Paardenvoetjes' en 'Daar wordt aan de Deur geklopt' staat op drie.

Bij de kinderen staat 'Zwarte Piet ging uit fietsen' ook op één, gevolgd door 'Zie ginds komt de Stoomboot'. De derde plaats is voor 'De Zak van Sinterklaas'.

Z@ppelin organiseerde vanaf 18 november de verkiezing van het beste Sinterklaasliedje aller tijden. Sinterklaas wilde namelijk graag weten welk lied het meest populair is en of kinderen en volwassenen dezelfde smaak hebben. Alleen traditionele Sinterklaasliedjes kwamen aan bod. De Liedjespiet zong op Z@ppelin dagelijks de twintig meest bekende Sinterklaasliedjes. Via een speciaal site konden de kijkers in twee categorieën stemmen: kinderen tot 18 jaar en volwassenen.

De uitslag wordt vanavond na het Sinterklaasjournaal op Z@ppelin, Nederland 1 om 17:50 uur bekend gemaakt en is vanaf 18.00 uur ook terug te vinden op de site: www. bestesinterklaaslied.nl.