Deelgemeente Charlois Rotterdam

IJspaleis weer in Pendrecht!

Van 10 t/m 16 december strijkt het IJspaleis weer neer op Plein 1953 in Pendrecht. Met dit jaar voor het eerst een kunststof ijsbaan!

Dé plek in Pendrecht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen eten en samen kunnen leren schaatsen.

Net als voorgaande edities is er ook dit jaar weer een uitgebreid programma, waarbij de scholen in Pendrecht worden betrokken. Zo worden schaatslessen en wordkshops gehouden voor de leerlingen van de Pendrechtse basisscholen, met als hoogtepunt het schaatsen van de Elfstedentocht. Verder zijn er optredens, demonstraties en exposities van al het moois dat op de kindercampus is gemaakt tijdens de ouder- en kindmiddagen.

Er worden gezellige avonden georganiseerd voor en door verschillende bewonersgroepen in de Circustent, zoals een speciale vrouwenavond, een Turks/Marokkaanse avond, een kerstfeest voor ouderen, een ochtend voor mensen van De Passage en een Jongerendag.

Verder is er een gezellige kerstmarkt door de winkeliers van Plein 1953 en de POM op vrijdag, waarbij de Kerstman en de Kerststal natuurlijk niet ontbreken.

Sprookjesstad

Sport- en Recreatie sluit dit jaar aan met het festival Sprookjesstad. Rotterdam staat van 7 t/m 28 december 2007 in het teken van sprookjes, gericht op kinderen van 3 t/m 10 jaar en hun (groot)ouder. Een programma met vele fantasierijke voorstellingen, verhalen, workshops, sprookjesfilms en nog veel meer. Tijdens het IJspaleis heet Sprookjesstad een eigen Sprookjestent, waar de hele week, zowel binnen als buiten schooltijd, verschillende sprookjesactiviteiten te beleven zijn. In de grote Circustent worden op 12 en 16 december prachtige sprookjesvoorstellingen gegeven.

Het volledige programma