LTO Noord


LTO Noord provincie Flevoland: politieke partijen geen partij bij waterschapsverkiezingen

Politieke partijen kunnen geen partij zijn bij de waterschapsverkiezingen van 2008. Dat is het standpunt van LTO Noord provincie Flevoland.

Politieke partijen hebben via de provincie het toezicht op het functioneren van het waterschap. Bij besluiten in het waterschapsbestuur zouden de partijen zichzelf controleren. ,,De rechterhand controleert dan bij wijze van spreken de linkerhandââ, aldus voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord provincie Flevoland.

Het waterschap is een doelcorporatie: bevoegdheden van het schap worden bepaald door de aangegeven taken. In deze tijd liggen die taken op het terrein van waterkwantiteit en kwaliteitsbeheer. Politieke partijen zijn per definitie niet gericht op de taken die een waterschap als doelcorporatie heeft, aldus Michielsen.

LTO Noord provincie Flevoland is van mening dat burgers en dus ook agrarische ondernemers heel goed in staat zijn zelf het functioneren van een waterschap te sturen. Dit is belangrijk voor het voortbestaan van het schap als doelcorporatie en voor een optimale belangenbehartiging van zowel burgers als boeren en tuinders.

Flevolandse boeren en tuinders zijn nauw betrokken bij het uitvoeren van de taken van Waterschap Zuiderzeeland. Het belang van een goed functionerend en takengericht waterschap voor de agrarische sector is groot. Immers, het inkomen van de boer en zijn gezin groeit buiten op het land.

De komende waterschapsverkiezingen worden in november 2008 gehouden.

Dinsdag 4 december 2007