Gemeente Hengelo

Bestemmingsplannen digitaal beschikbaar

De bestemmingsplannen die de gemeente Hengelo heeft gemaakt, zijn voortaan via deze website te bekijken. Met enkele muisklikken is het actuele bestemmingsplan op te vragen en te printen.

De bestemmingsplannen zijn allemaal digitaal getekend, zodat ze via de computer te bekijken zijn. Voorheen moesten de belangstellenden naar de balie van de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor om de papieren versie van een bestemmingsplan te bekijken. Nu kunt u naar deze website gaan, een adres intoetsten en op de computer bekijken welke regels er voor dat adres gelden. Er kan in- en uitgezoomd worden en via de informatie-icoon is informatie over de locatie op te vragen.

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan omschrijft wat er met de ruimte in de gemeente Hengelo mag gebeuren. In een bestemmingsplan staat aangegeven of er in een gebied bijvoorbeeld een sportcomplex mag komen of een camping. Er staat ook waar winkels, horeca en bedrijven mogen komen. Het bestemmingsplan is bindend: het geldt zowel voor burgers, bedrijven als voor de gemeente zelf. Hengelo had ruim 600 bestemmingsplannen. Door het project Actualisering en digitalisering verouderde bestemmingsplannen is dat aantal geactualiseerd en teruggebracht tot zestien nieuwe bestemmingsplannen. De gemeente Hengelo is daar eind 2002 al mee begonnen.

Klik hier voor de bestemmingsplannen.