Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie

DOGATTI INTRODUCEERT HET VERANTWOORD BELONEN.
"Nieuwe delicatessen voor honden zijn vetarm en bevatten geen suiker, zout of gluten."

Op dit moment is ongeveer veertig procent van de honden te zwaar. Net als bij de mens gaat dat niet alleen gepaard met ziekten die horen bij zwaarlijvigheid, zoals diabetes, gewrichtsproblemen, maar ook met allergie. Toch wil iedereen zijn hond wel eens belonen met iets lekkers. Belonen is leuk en bevordert de interactie tussen mens en dier. Daarom heeft Dogatti een nieuwe lijn delicatessen ontwikkeld, die vetarm is, geen toegevoegde suikers of zout bevat, tarwegluten vrij is en niet bereid is met zuivel.

We praten van overgewicht, of te dik zijn, als een hond twintig procent boven zijn of haar streefgewicht weegt. Bijvoorbeeld een hond van 24 kilo die eigenlijk twintig kilo zou moeten wegen, voldoet hieraan. Leen den Otter, vice-voorzitter van de KNMvD, een beroepsvereniging van dierenartsen, spreekt van een toenemend aantal hartklachten en diabetes onder katten en honden. En dat wordt allemaal veroorzaakt doordat huisdieren te dik zijn. Volgens Den Otter heeft de zwaarlijvigheid onder huisdieren dezelfde oorzaak als bij kinderen én volwassenen: te veel eten en te weinig bewegen. Honden zijn vaak net als mensen, ook zij zijn dol op vet, suiker en zout. Veel snacks, maar ook complete voeders, hebben daarom helaas een te hoog vet-, suiker- en zoutgehalte. Dit is ongezond en onverantwoord, want:
1. Te veel vet: als je hond meer calorieën tot zich neemt dan hij verbrandt, leidt dit tot obesitas.
2. Te veel suiker: Over de invloed van suiker op het gedrag van honden is weinig onderzoek gedaan. Het is wel bekend, dat bacteriën zich door suiker kunnen vermenigvuldigen en daardoor tandplak en slechte adem veroorzaken.
3. Te veel zout zorgt voor een verhoging van de bloeddruk. Een te hoge bloeddruk is schadelijk voor hart- en bloedvaten. Óók bij honden. De specialisten zijn het erover eens dat voedselallergie bij honden vooral veroorzaakt worden door tarwegluten en zuivel.

Maar mag je hond dan helemaal niet meer verwend worden? Belonen is juist leuk en bevordert de interactie tussen mens en huisdier. Juist een snack is ideaal middel om je hond kunstjes te leren, te trainen en te laten gehoorzamen.

Daarom heeft Dogatti delicatessen ontwikkeld, die vetarm zijn, geen toegevoegde suikers of zout bevatten, glutenvrij zijn en niet bereid zijn met zuivel. Heel belangrijk is dat de snack zo lekker is, dat honden er uitstekend mee te trainen en te belonen zijn. Bij veel hondenscholen wordt Dogatti al dagelijks gebruikt als beloningsproduct.

Het resultaat is een serie van 3 exclusieve producten: Light (met kip en appel), DeLuxe (met zalm en perzik) en Gourmand (met lamsvlees en ananas). De meeste honden vinden ze zo lekker, dat ze met recht delicatessen genoemd mogen worden. Dogatti delicatessen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal verkooppunten, waaronder de meeste dierenspeciaalzaken, tuincentra en rechtstreeks op www.dogatti.eu.

De foto's bij dit persbericht zijn te downloaden van: www.dogatti.eu/news/1207

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Grim, general manager, telefoon: 073-6442033.