Ingezonden persbericht


Soest, 4 december 2007

PERSBERICHT

Pre-Master student schrijft vakboek

Levi van Dam (24), pre-Master student Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht, schreef voor zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening een scriptie welke destijds werd beoordeeld met een tien. Op aanraden van Jeroen Hendriksen (bekend auteur op het gebied van intervisie en coaching) herschreef hij de scriptie tot een boek.

Van Dam presenteert in dit boek een nieuw, resultaatgericht intervisiemodel. Hij beschrijft helder de vier stappen in het model, en het proces. Het model is zeer geschikt om toe te passen in leer- en coachingstrajecten in onderwijs en bedrijfsleven. Na een uiteenzetting over de achtergronden van het model, legt Van Dam aan de hand van een case helder de stappen uit van het model. Vervolgens gaat hij dieper in op het proces en beschrijft hij hoe zijn aanpak werkt, wat er gebeurt in het hele proces. Hij vergelijkt het reflecting team-intervisiemodel daarna met bestaande intervisiemodellen en benoemt de overeenkomsten en de opmerkelijke verschillen, waarbij hij ingaat op de ervaringen noemt die met het model zijn opgedaan in Engeland, Duitsland en Noorwegen. Het boek sluit af met suggesties voor de inzet in uiteenlopende trajecten en enkele praktische bijlagen, zoals een hand-out van de processtappen en een overzicht met alle spelregels. Het boekje is praktijkgericht, maar geeft ook voldoende theoretische achtergrond. Daarmee is het uitermate geschikt voor al die professionals in het hoger onderwijs en in bedrijven die betrokken zijn bij leer- en coachingstrajecten.

Auteur
Levi van Dam is docent aan de Hogeschool van Amsterdam aan de opleiding SPH.

Boek
Titel: Het reflecting team-intervisiemodel
Ondertitel: focus op resultaat
Auteur: Levi van Dam
ISBN: 97890244 17896
Prijs: ( 12,50
Verkrijgbaar: Uitgeverij Nelissen/(internet)boekhandel

Noot aan de redactie
Wilt u meer informatie? Bel dan Martin Buma van Uitgeverij Nelissen (tel. + 31 (0)35 603 81 61) of stuur een e-mail naar: mbuma@nelissen.nl.

U kunt ook direct contact opnemen met Levi van Dam: 0612765677 of via l.van.dam@hva.nl


---- --