Gemeente Overbetuwe


Extern adviseur stelt overeenkomst tbs op

De gemeente Overbetuwe heeft een extern adviseur aangetrokken om een overeenkomst op te stellen, waarin afspraken gemaakt worden met stichting OG Heldring over de tbs-kliniek. De heer E. Klein van adviesbureau ECM Dialoog gaat aan de slag met de overeenkomst, die tussen gemeente en Heldring wordt afgesloten. Verschillende belanghebbenden worden daar nauw bij betrokken. Het is voor het eerst in het land dat zo'n overeenkomst wordt opgesteld.

De overeenkomst sluit ook goed aan bij de verantwoordelijkheid die het bestuur heeft en voelt voor de leefomgeving en de zorg die bij veel inwoners leeft rondom veiligheid en tbs. De vraag om een overeenkomst ontstond tijdens de informatiebijeenkomsten van OG Heldring in oktober. De directie van OG Heldring en Rooyse Wissel heeft daar toegezegd dat er geen resocialisatiewoningen in Overbetuwe komen en dat het aantal tbs-plaatsen niet wordt uitgebreid. Inwoners willen dat graag zwart op wit vastgelegd zien. Ook kunnen inwoners en andere belanghebbenden aangeven welke afspraken over veiligheid zij graag in het de overeenkomst terugzien. De heer Klein wil dan ook met gemeente, Heldring en belanghebbenden, in ieder geval dorpsraad, sportverenigingen, omwonenden en scholen, om tafel gaan zitten om in een dialoog de overeenkomst op te stellen. Begin december begint de heer Klein met de voorbereidingen. Bedoeling is dat het convenant in het vroege voorjaar gereed is.

De heer Klein is met zijn adviesbureau `ECM dialoog' actief binnen gemeenten, provincies, regio en rijk, onderwijs en de zorgsector. Hij kan bogen op veel ervaring binnen het openbaar bestuur als SGP-raadslid in Nunspeet en Elburg, als lid van Provinciale Staten van Gelderland en als waarnemend burgemeester van Lingewaal in 2006 en Renkum in 2007. Met zijn bureau richt hij zich op educatie en kennisoverdracht, coaching en vaardigheidstrainingen en management en organisatieontwikkeling.