Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 04-12-2007

Gewapende overval

VEENENDAAL Op maandag 3 december hadden twee overvallers waarschijnlijk niet op zoveel tegenstand van enkele winkelmedewerkers gerekend. De verdachten vluchtten zonder buit.

Rond 18.35 uur kwamen twee mannen met zwarte bivakmutsen op een winkel aan de Veenslag binnen. Het tweetal bedreigden de winkelier met een wapen en eiste geld. De winkelier riep een medewerker erbij en samen vielen zij de twee overvallers aan. Die hadden vermoedelijk niet op zoveel verzet gerekend en kozen eieren voor hun geld: zij renden zonder buit de winkel uit, sprongen op een scooter en gingen ervandoor over de Veenslag en vervolgens de Wiekslag op richting de Reede. De scooter had vermoedelijk een lichte kleur in combinatie met donkerrood.

Aan getuigen die de overval hebben gezien of die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Veenslag wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

VEENENDAAL Een winkelmedewerkster werd op maandagavond 3 december het slachtoffer van een gewapende overval.

Rond 21.05 uur kwam een man met een bivakmuts een winkel aan de Zandstraat binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een wapen en rende de winkel uit met een geldbedrag. Hij rende naar de kruising van de Zandstraat met de Kostverloren. Daar stond een maatje met een scooter te wachten. De overvaller sprong achterop en zij gingen ervandoor.

De overvaller was 1.70-1.75 meter, ± 20 jaar en slank postuur. Hij droeg een zwart lederen ¾ jas en een blauwe spijkerbroek. De verdachten vluchtten op een lichtkleurige scooter.

Aan getuigen die de overval hebben gezien of die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Zandstraat / Kostverloren wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

De politie sluit niet uit dat deze overval is gepleegd door dezelfde verdachten die eerder op de avond een mislukte overval op de Veenslag pleegden.

Alcoholcontroles

RENSWOUDE / VEENENDAAL / RHENEN De politie heeft op maandagavond 3 december op meerdere plaatsen op alcohol gecontroleerd.

In Renswoude werd van 23.30 uur tot 01.00 uur op de Dorpsstraat en de Utrechtseweg gecontroleerd. Zeven automobilisten moesten blazen. Geen van hen had te veel gedronken.

In Veenendaal werd op de Rondweg west gecontroleerd en in Rhenen op de Cuneraweg en de Herenstraat. Hier moesten dertien automobilisten aan een blaastest afleggen. Ook hier bliezen allen een P (pass), dus geen van hen had te veel gedronken.

Niet weggetoverd, wel herkend

LEERSUM Het lukte een winkeldief op maandag 3 december niet om zichzelf of zijn buit weg te toveren.

Rond 14.45 uur zagen medewerkers van een winkel aan de Torenzichtlaan dat een man het nieuwste Harry Potterboek uit de stelling pakte, onder zijn jas deed en de winkel uitliep.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Aan de hand van het signalement herkenden de agenten de verdachte. Zij gingen naar zijn woning en troffen de verdachte, een 44-jarige man uit Leersum, daar aan. Hij had kennelijk geen kans gezien het boek weg te toveren: het lag op tafel. Het boek werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

VEENENDAAL Op maandag 3 december botste een automobilist tegen een lantaarnpaal. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Duivenwal West met zijn auto tegen een lantaarnpaal stond. Ter plaatse troffen agenten een 31-jarige automobilist uit Veenendaal aan. Hij verklaarde te zijn uitgeweken voor een hond die de weg overstak en daardoor tegen de lantaarnpaal te zijn gebotst. De Veenendaler bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 720 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Veenendaler is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Laatst gewijzigd 04-12-2007 10:15 | © Politie Utrecht