Gemeente Achtkarspelen


letterlijk voetbalkooi open

Wethouder Sjon Stellinga knipt letterlijk voetbalkooi open

Enkele jaren geleden is aan de Ritmasterswyk/Brandewyk in Boelenslaan een trapveld voor de jeugd aangelegd. Doordat er erg veel gebruik van werd gemaakt, dreigde het trapveldje ten onder te gaan aan haar eigen succes. De grasmat kon het niet aan en was veranderd in een modderpoel!

De voetballende jongeren hebben onder andere Plaatselijk Belang, Timpaan Welzijn en de gemeente gevraagd of hier iets aan gedaan kon worden. Het liefst wilden ze het veld verhard en omheind hebben. "Samen sterk" werd het motto en daarom is in samenspraak met omwonenden een plan uitgewerkt voor een schitterende voetbalkooi. De reacties op de plannen waren vanuit het dorp erg positief.

Voor de financiering van het 22.000 euro kostende trapveld werd een beroep gedaan op diverse partijen. Ook dit werd door iedereen sportief opgevat en zo kon de grote wens van de voetballende jeugd in Boelenslaan gerealiseerd worden. Als sponsors traden op:

Het woonbedrijf Burgum 7.750 euro.
De vereniging Spavo 2.250 euro.
Plattelânsprojecten (provincie) 2.250 euro.
De gemeente Achtkarspelen 7.750 euro.

Plaatselijk Belang Boelenslaan leverde een bijdrage van 2.000 euro in de vorm van vrijwilligers-uren.

Nu het geld er was kon een grote groep vrijwilligers uit Boelenslaan enthousiast aan de slag bij de realisatie van het nieuwe trapveld. Dinsdag 27 november was het zover dat het trapveld officieel in gebruik genomen kon worden. Wethouder Sjon Stellinga opende de nieuwe voetbalkooi door een lint stuk te knippen. Daarna werd er een potje gevoetbald tussen vrijwilligers/sponsoren en de jeugd. Boelenslaan kan trots zijn op dit prachtige, omheinde trapveld dat uniek is in de gemeente.

Wethouder Sjon Stellinga knipt de voetbalkooi 'open'.