Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Jongerenvoorziening Lombardijen

Bewonersavond op 4 december

Op 4 december aanstaande organiseert de deelgemeente een informatieavond over de activiteiten, openingstijden, beheerafspraken etc. van een tijdelijke jongerenvoorziening in het voormalige pand van SoZaWe aan de Mussetstraat 10. De bijeenkomst wordt gehouden in genoemde locatie en begint om 19.30 uur.

Halverwege dit jaar hebben bewoners en jongeren ons gevraagd om een jongerenvoorziening te realiseren, omdat er in Lombardijen relatief weinig voorzieningen zijn. Deelgemeente en bewoners zijn daarom met elkaar in gesprek gegaan en er is gekeken naar de mogelijkheden.

De keuze is gevallen op het voormalige pand van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Mussetstraat 10. Het pand staat leeg en wordt op termijn gesloopt (waarschijnlijk najaar van 2009). Hier wordt op tijdelijke basis (twee jaar) de gevraagde jongerenvoorziening gerealiseerd. De activiteiten die hier plaats gaan vinden zijn gericht op ontmoeting en ontspanning, maar er vinden ook activerende activiteiten plaats, zoals cursussen, scholing. De jongeren hebben zelf ook inbreng in de soort activiteiten.

Voordat de voorziening open gaat moet er in het gebouw een aantal aanpassingen worden gedaan. Een groepje jongeren heeft aangegeven graag te willen helpen. Zij zullen daarbij begeleid worden door jongerenwerkers. De werkzaamheden vinden de komende tijd plaats. De verwachting is dat de jongerenvoorziening eind dit jaar/januari 2008 haar deuren opent.