Ingezonden persbericht

December is Open Source maand bij Media Plaza! In de maand december organiseert Media Plaza namelijk drie interessante workshops rondom het thema Open Source die wij graag bij u onder de aandacht brengen.

3 december 2007: Workshop 'Uw webwinkel met Open Source'
Een informatieve workshop over de mogelijkheden van webshop-toepassingen en over de voor- en nadelen van Open Source. U gaat tijdens deze workshop zelf aan de slag met de belangrijkste Open Source webwinkel-toepassingen. Voor wie? Deze workshop is speciaal voor personen die werkzaam zijn in het MKB en verantwoordelijk zijn voor het beheer van een website. Kosten? Gratis.

6 december 2007: Workshop 'Open Source samen maken, samen gebruiken'
Maak kennis met een tweetal Open Source applicaties die specifieke functionaliteiten bieden voor gemeenten en provincies op het gebied van onder andere jeugdzorg, documentatie en communicatie van besluitvorming. Deze workshop biedt u de mogelijkheid om op beleidsniveau na te denken en ideeën uit te wisselen over de mogelijkheden van Open Source en geeft u daarnaast de gelegenheid om hands-on ervaring op te doen met twee interessante Open Source pakketten.
Voor wie? Deze workshop richt zich op ICT-medewerkers van gemeenten, provincies en andere overheden, beleidsmedewerkers die belast zijn met het dagelijks bestuur en de organisatie van gemeenten. Kosten? Gratis.

13 december 2007: Workshop 'Web Content Management'
Bent u verantwoordelijk voor het technische beheer van een website? Oriënteert u zich op de mogelijkheden van Web Content Management systemen en vraagt u zich af of Open Source software een reëel alternatief is? Deze workshop geeft antwoord op deze vragen, informeert u over de mogelijkheden van Web Content Management systemen (WCM) en zet de voor- en nadelen van Open Source voor u uiteen. U gaat tijdens deze workshop zelf aan de slag met de toepassingen: TYPO3, Mambo-Joomla! en Drupal. Voor wie? Deze workshop wordt speciaal georganiseerd voor mensen die werkzaam zijn in het MKB. Kosten? Gratis.

Deelnemen?
Deelname aan de workshops is kosteloos. Voor uw inschrijving en meer informatie kunt u doorklikken op de bovenstaande workshop-titels. De workshops vinden plaats bij Media Plaza in de Jaarbeurs te Utrecht.

Blijf op de hoogte...
Media Plaza organiseert vele (interactieve) workshops, congressen en seminars. Wij verwijzen u graag naar onze actuele agenda.

Met vriendelijke groet,

Martijn de Weerd
Directeur Media Plaza

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door:
Deze workshop wordt georganiseerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en maakt deel uit van het programma 'Aan de slag met Open Source'