Rotterdamse dichters en `slipstream' in Ballustrada


KATTENDIJKE, 20071203 -- Het nieuwste dubbelnummer van Ballustrada, literair periodiek voor zuidwest-Nederland, bevat twee tegenstrijdige thema's. In de afdeling `Laaglandse Poëzie' komt de `spreekwoordelijke regionale nuchterheid' van Rotterdamse en Dordtse dichters aan bod. Het prozathema `slipstream' behandelt het gelijknamige literaire genre, dat tussen `normale' literatuur en het `irrealisme' in ligt.

Laaglandse Poëzie is deze keer samengesteld door de Dordrechtse dichter, schrijver en historicus Kees Klok. Aan de aflevering werkten o.a. mee de bekende dichters Jan Eijkelboom, Manuel Kneepkens, Marieke van Leeuwen, Joris Lenstra en Rien Vroegindeweij.

Het slipstreamthema is samengesteld door Ballustrada-redacteur Jan Kuipers. Tot de medewerkers behoren o.a. Johan Everaers, Theo Raats, Paul van Leeuwenkamp, Ben Schot, Yorgos Dalman en de Amerikaanse auteur D. Harlan Wilson. Marcel Orie schreef een korte inleiding.

Verder bevat dit 104 pagina's tellende, laatste dubbelnummer van de 21ste jaargang enkele opvallende debuten en een nieuwe aflevering van het het inmiddels legendarische mailart-project Haaks op, onder redactie van kunstenaar en Ballustrada-vormgever Ko de Jonge.

Voor de komende 22ste jaargang wil de Ballustrada-redactie (André van der Veeke, Theo Raats en Jan Kuipers) weer twee dubbelnummers van ongeveer honderd pagina's uitbrengen, plus een aardige `zomerverrassing' voor de abonnees.





Ingezonden persbericht