Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dixons opent 29 nieuwe vestigingen in 2007

's-Hertogenbosch, 3 december 2007

Dixons heeft dit jaar verspreid over het land 29 nieuwe vestigingen geopend. De multimediaketen is in korte tijd naar 170 filialen gegroeid en bewijst daarmee de grootste en snelst groeiende winkelketen te zijn voor vrijetijdselectronica. Het betreft allemaal Dixons X-tra filialen die gevestigd zijn in V&D-warenhuizen.

De nieuwe Dixons X-tra filialen zijn allemaal in de plaats gekomen van Electric City, het voormalige elektronicaconcept van V&D. Na verschillende tests met veelbelovende resultaten, is de expansie versneld doorgevoerd. De 29 filialen zijn voor de opening stuk voor stuk omgebouwd tot een speciale formule die past bij het warenhuis. De circa 200 medewerkers die bij het voormalige concept werkzaam waren, zijn in dienst gekomen van Dixons.

CEO van Dixons Johan Lesterhuis: "Op 29 november hebben we in Maastricht de laatste van de 29 nieuwe filialen geopend. Bij het openen van zoveel filialen in een periode van maart tot en met november komt veel kijken. Het is dan ook een druk jaar geweest en iedereen heeft hard moeten werken om het voor elkaar te krijgen. Maar het is gelukt en daar zijn we trots op. En precies op tijd. De helft van de jongeren van 12 tot 18 jaar heeft bijvoorbeeld een laptop bovenaan het verlanglijstje voor Sinterklaas staan. Maar op de wenslijstjes is vrijetijdselektronica sowieso goed vertegenwoordigd met onder andere iPods en games. De Sint zal blij zijn dat hij nu op zoveel meer plekken in heel Nederland terecht kan. Dixons maakt het hem graag makkelijk."

Dixons actuele multimediaketen
Dixons is de grootste multimediaketen van Nederland waar men terecht kan voor het nieuwste op het gebied van vrijetijdselektronica. Producten op het gebied van PC hard- en software, audio, digitale fotografie, gaming, telecom en navigatie. Dixons X-tra vult het vertrouwde assortiment aan met klein huishoudelijke elektronica en personal care producten, zoals elektrische tandenborstels, (lady) shavers, stofzuigers of Nespresso apparaten. Deskundigheid en klantvriendelijkheid staan centraal in het beleid. Het assortiment bestaat voornamelijk uit A-merken en wordt aangeboden in 170 filialen. Daarnaast kunnen klanten voor het assortiment ook op Internet terecht bij de webshop: dixons.nl. Dixons is óók actief op de Belgische markt.

Geopende filialen in 2007
De geopende Dixons-filialen zijn te vinden in: Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam Kalvertoren, Amsterdam Noord, Amstelveen, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Den Haag (in winkelcentrum Mega Stores), Eindhoven, Groningen, Zeist, Haarlem, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Sittard, Utrecht, Zwolle, Doetinchem, Tilburg, Breda, Den Haag.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht