Gemeente Nuenen


Bronzen erepenning voor De Parkblaozers en hun voorzitter Frans Lijten

Op zondag 2 december 2007 vierde het blaasorkest `De Parkblaozers" hun 25-jarig bestaan met een jubileumconcert op het Rabobankplein van `Het Klooster'. Om 14.00 uur heeft loco-burgemeester Johan Ebberink aan de jubilerende `Parkblaozers' en aan hun voorzitter Frans Lijten de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten uitgereikt.

Opgericht in december 1982 als carnavalsorkest, heeft dit orkest zich in de afgelopen 25 jaar, met succes, ontwikkeld tot een volwaardig blaasorkest. De Parkblaozers zijn een begrip in de Nuenense muziekwereld geworden. De basis bestond uit enkele ervaren muzikanten omringd door mensen die nog nooit een instrument hadden aangeraakt. Met het stijgen der jaren is het carnavalsgebeuren wat op de achtergrond geraakt en richten de optredens zich nu meer op braderieën, recepties en andere feestelijke gelegenheden.

Optredens zijn verzorgd in binnen- en buitenland, o.a. in Tsjechië en Spanje. Fijn samen musiceren in combinatie met zang, ontspanning, gezelligheid en goede sfeer staan hoog in het vaandel bij alle leden. De huidige sterkte van de kapel bestaat uit 28 personen.

Voorzitter Frans Lijten is mede-oprichter en lid van het eerste uur. Van 1984 t/m 1990 was hij gedurende 6 jaar als zakelijke leider van `De Parkblaozers' verantwoordelijk voor alle afspraken omtrent optredens. Ook was hij de organisator van muzikale optredens in het buitenland. Toen `De Parkblaozers' in 1999 zouden ophouden te bestaan, was het Frans Lijten die zorgde voor een gezonde doorstart en vanaf die tijd tot heden is hij alweer 8 jaar de voorzitter van `De Parkblaozers'.

Het gemeentebestuur heeft de gemeentelijke erepenning in BRONS toegekend aan blaasorkest `De Parkblaozers' en aan voorzitter Frans Lijten en geeft daarmee waardering en erkentelijkheid aan voor hun jarenlange inzet en verdiensten.