Gemeente Rotterdam

Nr. 228
30 november 2007

Delegatie uit Golcük bezoekt Rotterdam

Burgemeester Mehmet Ellibes van het Turkse Golcük brengt van maandag 3 tot en met donderdag 6 december een bezoek aan Rotterdam. Hij is hier op uitnodiging van burgemeester Opstelten die Golcük in november 2006 heeft bezocht om met eigen ogen te zien hoe het met de wederopbouw van de stad gaat. Na de aardbeving van 17 augustus 1999, waarbij 29 slachtoffers vielen van Rotterdamse komaf, heeft Rotterdam bijgedragen aan de wederopbouw van Golcük.

De bouw van een school, het verzorgen van de opleiding van de brandweer en de levering van voertuigen zoals vuilniswagens behoren tot deze bijdrage. Nu wordt assistentie verleend met het opzetten van een systeem van geografische informatievoorziening en vergunningverlening. De Dienst Gemeentewerken draagt vanuit Rotterdam hieraan bij via de VNG. Het programma van burgemeester Ellibes en zijn delegatie richt zich dan ook met name op de samenwerking met Gemeentewerken en de afdeling Landmeten in het bijzonder.

Burgemeester Opstelten ontvangt zijn collega voor een lunch op maandag 3 december. De wethouders Karakus en Kaya zijn aanwezig bij een diner op dinsdag 4 december. Daarnaast voorziet het programma in een bezoek aan deelgemeente Delfshaven, een ontmoeting met Turkse ondernemers uit de regio rond Golcük bij de Kamer van Koophandel en een bezoek aan het Kralingse Bos vanwege de interesse in buitenruimte. De nestor van de Raad, Metin Çelik, zal de delegatie tijdens hun bezoek aan Rotterdam begeleiden.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam