Getronics PinkRoccade

Zeist, 3 december 2007

Persbericht

Verzekeraar sluit contracten met Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN

Achmea gaat het beheer van zijn ICT-infrastructuur uitbesteden. Daartoe heeft het bedrijf strategische overeenkomsten gesloten met Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN. In totaal zullen ongeveer 170 Achmea-medewerkers overgaan naar deze bedrijven. De drie afzonderlijke contracten, met een looptijd van vijf jaar, vertegenwoordigen een totale waarde van ⬠415 miljoen.

Achmea besteedt deel ICT uit

"Deze uitbesteding van ICT stelt ons in staat sneller in te spelen op veranderende vragen van onze klanten. Ook zal de uitbesteding de continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid van Achmeaâs bedrijfsprocessen waarborgen", zegt Paul Piebinga, directeur van Achmea Group IT Services. "Achmea heeft de ambitie de beste, meest klantgerichte en innovatieve financiële dienstverlener van Nederland te zijn. Gerichte inzet van ICT ondersteunt deze strategische doelstellingen."

De drie ICT-dienstverleners Atos Origin, Getronics PinkRoccade en KPN waarborgen een optimale beschikbaarheid en beveiliging van de geautomatiseerde bedrijfsprocessen van Achmea. Daarnaast worden de ICT-voorzieningen maximaal gestandaardiseerd voor het datacenter, de werkplekdienstverlening en de netwerken.

De strategische ICT-uitbesteding is een verdieping van de bestaande samenwerking tussen de partijen. Zo besteedde Achmea eerder onderdelen van zijn ICT-organisatie uit aan de genoemde partijen. Deze samenwerking heeft geleid tot forse kostenreducties, een hogere efficiency en een versterking van het innovatieve vermogen van Achmea. Daarnaast is de verzekeraar beter in staat te voldoen aan de strenge regelgeving op het terrein van financiële verslaglegging.

Atos Origin Atos Origin zal zich voor Achmea toeleggen op datacenter dienstverlening. Daarbij is veel aandacht voor de strenge eisen voor beschikbaarheid en continuïteit. Er wordt een beveiligde uitwijk op afstand geboden. De deelovereenkomst tussen Achmea en Atos Origin, met een looptijd van vijf jaar, heeft een waarde van ⬠145 miljoen.

Getronics PinkRoccade Getronics PinkRoccade zal zorgen voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de werkplekinfrastructuur en de ontsluiting van de businessapplicaties binnen Achmea. Het bedrijf levert werkplekdienstverlening aan de ruim 20.000 Achmea-medewerkers op alle locaties in Nederland. De deelovereenkomst tussen Achmea en Getronics PinkRoccade, met een looptijd van vijf jaar, heeft een waarde van ⬠120 miljoen.

KPN KPN wordt bij Achmea verantwoordelijk voor het leveren van alle communicatie-dienstverlening op het gebied van vaste en mobiele communicatie en datanetwerken. Ook maken security en callcenters een wezenlijk onderdeel uit van het contract. De deelovereenkomst tussen Achmea en KPN, met een looptijd van vijf jaar, heeft een waarde van ⬠150 miljoen.