Politie Groningen

Maandag 3 december 2007

Provincie Groningen, 03-12-2007

Groningen: meisje komt ten val

Een 12-jarig meisje uit Groningen is zondagmiddag op het Heerdenpad gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje kwam met haar fiets tegen de stoeprand terecht, waarna ze ten val kwam. De 12-jarige werd met enkelletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op verschillende locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1271, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1274, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur,
snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1170, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 372, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank: tieners aangehouden na vernielingen

De politie heeft zondagmiddag op de Bareveldkade in Wildervank drie 15-jarige jongens aangehouden. De jongens uit Hattem, Wapenveld en Emmen werden door een 40-jarige man betrapt toen ze vlak daarvoor in zijn bedrijfspand vernielingen hadden gepleegd. Deze 40-jarige man uit Drouwenermond droeg de tieners over aan de politie. Een jongen bleek nauwelijks een aandeel te hebben in de vernielingen. De andere jongens verklaarden verantwoordelijk te zijn. Ze worden aangemeld bij HALT.

Scheemda/Zuidhorn: brievenbussen opgeblazen

De politie heeft zondag op het station in Winschoten twee jongens (15 en 19) aangehouden voor het vernielen van een brievenbus in Scheemda. Een getuige had gezien dat de jongens uit Winschoten en Scheemda met vuurwerk de bus hadden opgeblazen en kon een goede omschrijving geven. De 15-jarige jongen gaf aan dat hij de schuldige was. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook in Zuidhorn moesten brievenbussen het ontgelden. In de Geert Waldastraat en in de Hoofdstraat werden twee rode bussen opgeblazen. In het geval van de Hoofdstraat lagen op diverse plekken poststukken. De politie heeft deze stukken meegenomen, maar constateerde dat enkele brieven niet meer herkenbaar zijn. De stukken worden overgegeven aan TNT.

Delfzijl: kluis gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een hotel aan de Zeebadweg in Delfzijl. Tijdens de inbraak werden een kluis meegenomen met daarin een fors geldbedrag en waardedocumenten. De medewerkers onderzoeken nog wat er verder is verdwenen. De politie onderzoekt de zaak. Personen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Delfzijl: man redt baby van verdrinking

Dankzij het kordate optreden van een 37-jarige Delfzijlster, is zondagmiddag een 1-jarig Duits kindje ontkomen aan de
verdrinkingsdood. De man zag het jongentje levenloos in het water in een zwembad in Delfzijl en reageerde direct. Zodra de Delfzijlster de baby op de kant had gelegd, begon hij met beademen. Na enkele pogingen kwam het kind bij. Ambulancemedewerkers hebben het kind meegenomen naar een ziekenhuis. Daar moest de jonge Duitser ter observatie een nacht blijven.

Scharmer: aanrijding op snelweg

Bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Scharmer is zondagavond een 50-jarige automobilist uit Winschoten gewond geraakt. Deze automobilist zag door onbekende oorzaak een voor hem rijdende automobilist (23) uit Hoogezand over het hoofd. Beide voertuigen kwamen tegen de vangrail tot stilstand. De Winschoter is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt een registratie.

Midwolde: Poolse automobilist onder invloed

Een 29-jarige Poolse automobilist is zondagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man zat met zijn auto vast in de berm aan de Noorderweg. Op het moment dat uit de berm kon komen, werd de Pool gecontroleerd door de politie. Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Er zat ruim 1,45 promille alcohol in zijn bloed. De man moest zijn auto laten staan en kan de sleutels in de loop van maandag ophalen van het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuis: tanken zonder te betalen

Een 25-jarige automobilist uit Oud Beijerland dacht zondagnacht waarschijnlijk dat hij in de provincie Groningen niet hoefde te betalen na het tanken. De man reed weg bij een tankstation aan de A7 bij Nuis, zonder zijn schuld te voldoen. De medewerkster waarschuwde de politie die de man op de Weg der Verenigde Naties in Groningen langs de weg kon zetten. Ook bleek de bestuurder te hebben gedronken. Hij had 0,6 promille in zijn bloed en dat was 0,1 promille teveel. De politie maakt proces-verbaal op.