Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 3 december

Regio, 03-12-2007

Bestelauto gestolen

VIJFHUIZEN, 2 december - Een 28-jarige Vijfhuizenaar heeft zondag aangifte gedaan van diefstal van de bestelauto van zijn werkgever. Hij had zijn geel met rode Mercedes met open laadbak rond 18.00 uur bij het benzinestation aan de Vijfhuizerdijk geparkeerd. Toen hij een uur later terug kwam was de auto verdwenen. De politie is op zoek naar de auto.

Inbreker overlopen

IJMUIDEN, 3 december - bewoners van een huis aan de Keetberglaan werden rond 01.30 uur wakker van verdachte geluiden. Ze ontdekten dat een onbekende man bij hun huis rondscharrelde en probeerde binnen te komen. De bewoner en zijn zoon hebben de man geprobeerd aan te houden. Hierbij is een schermutseling ontstaan waarbij de bewoner licht gewond is geraakt. De inbreker trok uiteindelijk een mes om de bewoners van zich af te houden. Hij is te voet gevlucht. Het gaat om een magere en onverzorgde man van rond de 28 jaar met blonde krullen en een opvallend zware stem. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

Inbreker aangehouden

NIEUW VENNEP, 3 december - Rond 00.30 uur meldde een oplettende getuige dat er een ruit werd ingeslagen van een winkel in de Venneperstraat. Agenten troffen bij de ingeslagen ruit een 22-jarige Nieuw Venneper die zich verdacht ophield. De man capuchon en een shawl voor zijn gezicht en bleek in het bezit van een hamer waarmee vermoedelijk de ruit was ingeslagen. Verder lag een meter bij hem vandaag een tas met daarin uit de winkel gestolen spullen. De man is aangehouden en ingesloten. Een tweede man die zich verdacht ophield in de buurt van de winkel slaagde erin te ontkomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Vrouw beroofd

HOOFDDORP, 2 december - een 18-jarige Hoofddorps is zondagavond bij de bushalte van de Zuidtangent beroofd van haar telefoon. Het slachtoffer stapte rond 21.30 uur ter hoogte van Toolenburg uit de bus en pakte haar toestel om te bellen. De gsm werd op dat moment uit haar handen gepakt door een man. Die ging er met de telefoon vandoor. Het gaat om een ongeveer 30-jarige man van ongeveer 1.90 meter met kort, donker, achterover gekamd haar. Hij droeg een bruine jas en zwarte sportschoenen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen van beroving zich te melden. Met name de passagiers die op dat moment in of uit de bus stapten worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Brievenbussen opgeblazen

NIEUW VENNEP, 2 december - Surveillerende politiemensen werden zondagmiddag rond 13.00 uur aangesproken door bewoners van flat 2 aan Kalslagerring die hen wezen op enkele totaal vernielde brievenbussen van de flat. De brievenbussen bleken met zwaar vuurwerk te zijn opgeblazen. Een getuige vertelde te hebben gezien dat een jonge Noord Afrikaanse man bij de brievenbussen wegrende en in een groene stationwagen wegreed. De politie stelt een onderzoek in.

22 Drankrijders aangehouden

REGIO - weekend. De politie heeft afgelopen weekenden honderden bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Het overgrote deel van de bestuurders bleek alcoholvrij te rijden. 22 Drankrijders werden aangehouden en allen ontvingen proces verbaal. De politie controleerde in o.a. Beverwijk, Haarlem, Halfweg, Zandvoort, Hoofddorp, Santpoort, Velsen, IJmuiden, Driehuis, Heemstede en Cruquius. Van zes drankrijders vorderde de politie direct het rijbewijs in, omdat zwaar onder invloed van alcohol verkeerden. Een 39-jarige Duitse bestuurder raakte hierbij ook zijn rijbewijs kwijt: hij bleek bijna vijfmaal de max. toegestane hoeveelheid alcohol te blazen.

Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf
1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8 %o. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen (eigen kosten van minimaal 750,-- voor de 3-daagse cursus). Voor meer informatie, zie: www.verkeershandhaving.nl

Man aangehouden na huiselijk geweld

IJMUIDEN, 2 december - De politie heeft een 33-jarige IJmuidenaar aangehouden voor mishandeling van zijn echtgenote. De vrouw meldde zondagavond dat haar man haar keel had dichtgeknepen en met de dood had bedreigd. De man was eerder ook al geweld gebruikt. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man was niet thuis maar agenten troffen hem na enig zoeken elders aan en hebben hem aangehouden en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haarlems preventieproject autokraken

HAARLEM, 3 december - De politie in Haarlem voert deze week samen met studenten van het ROC een preventieproject uit om het aantal autokraken in Haarlem te beperken. Politiemensen gaan samen met de studenten op grote parkeerterreinen controleren of de geparkeerde auto's zijn afgesloten en of er waardevolle spullen in de auto's liggen. De gecontroleerde voertuigen worden daarna voorzien van de bekende spiegelhanger waarop staat aangegeven dat alle waardevolle spullen er uit zijn. De aandacht van de politiemensen en studenten richt zich op de parkeerterreinen van het winkelcentrum in Schalkwijk, het Kennemer Gasthuis, IKEA en Hotel Haarlem Zuid. De betrokken studenten zijn stagiaires van het Regionaal Opleidingscentrum Amsterdam, Orde & Veiligheid. Die lopen dit schooljaar 16 dagen stage op het politiebureau in Schalkwijk. De stagiaires oriënteren zich op het politieberoep. Behalve hun hulp bij de interviews leren ze o.a. onveilige plekken te herkennen en te besurveilleren en burgers aan te spreken en voor te lichten.