Dienstenbond CNV

Nieuws

3 december 2007

Belofte behoud werkgelegenheid Randstad en Vedior maakt schuld

Volgens de informatie die CNV Dienstenbond vanochtend heeft gekregen van Randstad en Vedior heeft de fusie tussen beiden geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Sandra Hendriks, bestuurder CNV Dienstenbond: Dat is een mooie belofte waar we de bedrijven aan zullen houden. Het ligt namelijk wel in de plannen de hoofdkantoren van beide uitzendondernemingen samen te voegen om schaalvoordeel te behalen. Op dat moment moet blijken hoeveel de belofte in de praktijk waard is.

Door de fusie stijgt het marktaandeel van de twee uitzendgiganten in Nederland naar ongeveer 45%. CNV Dienstenbond is benieuwd hoe de mededingingsautoriteit tegen deze fusie aankijkt, nu bijna de helft van de Nederlandse uitzendmarkt in één hand komt. Hendriks: Er ontstaat een megaconcern in Nederland en het is de vraag of de mededingingsautoriteit dat accepteert. Een afwijzing van de fusie voor de Nederlandse markt is niet geheel ondenkbaar. Uiteraard zou een dergelijk besluit voor onrust en onzekerheid onder het personeel zorgen. CNV Dienstenbond hoopt dan ook dat de mededingingsautoriteit zich snel over de fusie uitspreekt.

De fusie past in het beeld van een florerende uitzendwereld. Het gaat de bedrijven goed en men wil graag uitbreiden naar bloeiende buitenlandse markten. Hendriks: Al met al is er sprake van een mooie ontwikkeling voor de fusie partners. Ik vind dat het personeel daar financieel van moet meeprofiteren. Zij zijn het tenslotte die het bedrijfsresultaat keer op keer mogelijk maken.
CNV Dienstenbond zal samen met de ondernemingsraden van beide bedrijven de ontwikkelingen kritisch volgen. CNV Dienstenbond gaat snel met het bestuur van Vedior en Randstad om de tafel zitten om de gevolgen van de fusie te bespreken.