Bve Raad



MBO Raad:
Maatschappelijk debat geweld onder jongeren

Veiligheid van leerlingen en medewerkers staat hoog op de agenda van de onderwijsinstellingen, het gevoerde beleid heeft effect. De MBO Raad vindt dan ook dat de discussie zoals die maatschappelijk nu naar aanleiding van een aantal incidenten bij scholen wordt gevoerd, niet zou moeten gaan over geweld op scholen, maar breder dient te worden ingezet door de discussie aan te gaan over geweld onder jongeren.

De MBO Raad was eind november te gast bij het rondetafelgesprek van de Vaste Kamercommissie (VK) voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen van de Tweede Kamer om zijn mening te geven over 'Sociale veiligheid in en om de school. De VK organiseerde deze sessie ter voorbereiding op het overleg met de staatssecretaris over de beleidsbrief over dit onderwerp dat voor 17 januari 2008 staat gepland.

Actieve bijdrage
Bert Molenkamp, voorzitter Platform Veiligheid van de MBO Raad, heeft de aanwezige Kamerleden van input voorzien door een schets te geven van het actieve veiligheidsbeleid dat de sector sinds een aantal jaren voert aan de hand van de Monitor Sociale Veiligheid. In maart 2007 verscheen de laatste monitor, onlangs publiceerde de MBO Raad naar aanleiding van de uitkomsten van deze monitor het beleidsplan voor de komende jaren. Daarin verwacht de MBO Raad een actieve bijdrage van de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Justitie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Standpunt.mbo

Meer informatie
Meer over het standpunt van de MBO Raad: www.mboraad.nl/standpuntmbo Lees ook: 'Mbo is in 2006 veiliger geworden'

Monitor Sociale Veiligheid, deel 3: beleid
Monitor Sociale Veiligheid, deel 2: personeel
Monitor Sociale Veilighied, deel 1: deelnemers