Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Aangescherpt verkeerstoezicht zorgt voor misverstanden

Doetichem, 03-12-2007 o Het dringende verzoek van de politie aan supporters van de Graafschap om zodanig te parkeren dat hulpverleningsdiensten ten alle tijden vrije doorgang hebben en het aangekondigde toezicht heeft zaterdag 1 december nog niet optimaal gewerkt.

De politie betreurt dit en biedt bewoners die hierdoor onjuist behandeld zijn haar excuses aan.

Wanneer elke seconde telt De opzet was goed. Door het tegengaan van parkeerexcessen wilde de politie de toegang voor hulpverleningsdiensten in de wijk Oosseld optimaliseren. Bij een controle in de wijk tijdens de wedstrijd De Graafschap-Exelsior bleken sommige supporters hun auto dubbel te hebben geparkeerd en zelfs in bochten. Bij een eventuele inzet in de wijk door de hulpverleningsdiensten zouden er daardoor mogelijk autos beschadigd worden door de te krappe doorgang op sommige plaatsen. Vooral brandweervoertuigen zouden moeite kunnen hebben om een locatie te bereiken.

Misverstanden De zaterdag ingestelde afzetting op een aantal plekken in de wijk Oosseld leidde tot opstoppingen. Daarbij kregen enkele bewoners zelfs geen toestemming van verkeers-regelaars om naar hun woning te gaan. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en is helaas niet goed gegaan. Wat er in de communicatie tussen de politie en de verkeersregelaars van de Graafschap is fout gegaan, wordt geëvalueerd. De politie biedt excuses aan de bewoners aan en bij de volgende wedstrijd zal dit worden voorkomen.

Bekeuringen De politie heeft zaterdag 15 automobilisten bekeurd die zeer hinderlijk geparkeerd stonden, 50 kregen een waarschuwing.

Ongeregeldheden in centrum voorkomen De wedstrijd PSV-Graafschap begon met enige ongeregeldheden aan de rand van het centrum door supporters van PSV die ondanks een stadionverbod toch mee waren gekomen. Op vordering van de politie heeft een groot deel van de harde kern de gemeente Doetinchem vroegtijdig verlaten.Zij zijn teruggegaan naar Eindhoven. Hiermee heeft de politie verdere ongeregeldheden tijdens de zaterdagmiddag voor Sinterklaas in het centrum kunnen voorkomen.