CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fBestuur%2fweb3704PetervanHees wijk.jpg&tabid=157&mid=1006] 03 december 2007 - Persbericht - Peter van Heeswijk: Jongeren en politiek: een wereld te winnen!

Met deze uitspraak begon woensdag partijvoorzitter Peter van Heeswijk zijn toespraak in Klaaswaal.

Zoân 80 jongeren en ouderen hoorden een gloedvol betoog waarbij de jongere centraal stond. Tenslotte is het CDA een partij waarop zeer veel door jongeren gestemd wordt.
Maar hoe krijg je jongeren zo ver dat ze lid worden van die partij en sterker nog dat ze actief gaan deel nemen? Peter van Heeswijk zag drie wegen.
Ten eerste moet het CDA veel meer een debatpartij worden met nieuwe debatvormen. Debat via internet, interactieve debatvormen op avonden, focusgroepen ed. Dat zijn mogelijkheden die passen bij deze tijd. Daarnaast meer straat en minder staat. Dat betekent dat het CDA fysiek veel zichtbaarder moet zijn, maar ook actiegerichter. Zeker op lokaal gebied liggen er genoeg kansen.
Tot slot moet het CDA volgens Van Heeswijk vernieuwen en verjongen. Vernieuwen in de methoden, instrumenten en aanpak. Meer gebruik maken van internet, meer interactiviteit, meer naar buiten gericht, met een fris en aantrekkelijk image mensen meer aanspreken dan nu het geval is.
De landelijk voorzitter eindigde met de verzuchting: âHet mag allemaal best wat eigentijdser. Maar dat gaat niet vanzelf; dat is keihard werken. Voor ons allemaal, oud en jongâ.

---