Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Dankzij WWZ op weg naar obstakelvrije looproutes

3 december 2007 print
Op 1 oktober 2007 is er in het dorpshuis De Quakel in De Kwakel een goed bezochte informatieavond geweest over obstakelvrije looproutes. Deze avond werd georganiseerd door de gemeente in het kader van het project Wonen, Welzijn en Zorg Aalsmeer-Uithoorn (WWZ).

Op deze avond zijn door veel buurtgenoten en belangenorganisaties diverse locaties genoemd die niet goed toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn en/of gebruik maken van een rolstoel.

Op 17 oktober 2007 trotseerden een klein aantal bewoners de regen en hebben zij, met vertegenwoordigers vanuit de gemeente, de diverse, op
1 oktober genoemde, locaties bezocht en bekeken. Vooral de test met de rolstoel bleken goud waard. Deze tests maakte letterlijk de obstakels zichtbaar, bijvoorbeeld een te smalle of teveel aflopende stoep. Ook konden we zo direct mogelijke alternatieven testen. Zonder afbreuk te doen aan de inbreng en inzet van de overige bewoners en organisaties is een speciaal dankwoord voor de heer H. Oussoren, van de Participatieraad gehandicapten, hier op zijn plaats.

Van alle aandachtspunten, klachten en wensen van 1 oktober is een lijst samengesteld.
De meeste punten zijn direct opgepakt en inmiddels al gerealiseerd. Een voorbeeld hiervan is het schilderen van de stootbanden op de Wilgenhof.
Een aantal zaken, zoals herbestraten, vragen iets meer tijd.

Nieuwe meldingen, klachten en suggesties over bestrating, leefomgeving en dergelijke kunt u melden bij Publiekszaken, telefoonnummer 0297 - 513 111.

Mocht u vragen hebben over het project Wonen, Welzijn en Zorg Aalsmeer-Uithoorn dan kunt u contact opnemen met de heer Jos van Heeswijk, telefoonnummer 0297 - 51 32 77 of per email jos.van.heeswijk@uithoorn.nl.

Het obstakelvrij houden van uw looproutes heeft blijvend onze aandacht. Het komend jaar 2008 zijn wordt er bij de schouwen in De Legmeer en Meerwijk hier ook nadrukkelijk naar gekeken. ^