Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2007

Automobilist bekneld bij aanrijding

Overdinkel

Een 18-jarige automobilist uit Overdinkel en zijn 19-jarige passagier uit Glane zijn op zondag 2 december gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Glanestraat in Overdinkel.

Op zondag 2 december reed omstreeks 16.30 uur een 18-jarige automobilist uit Overdinkel over de Glanestraat in Overdinkel komende uit de richting van Glane. Door onbekende oorzaak raakte de 18-jarige de macht over het stuur kwijt, reed de berm in om vervolgens tegen een boom aan de rechterzijde van de weg tot stilstand te komen. De passagier, een 19-jarige man uit Glane, raakte gewond maar kon zichzelf op eigen gelegenheid uit de auto bevrijden. De 18-jarige bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto bevrijdt worden. Beiden zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-155940)

Bijrijdster gewond bij aanrijding

Hengelo

Aan de Goudstraat in Hengelo is op zondag 2 december een 33-jarige bijrijdster uit Goor van een automobilist uit Goor, gewond geraakt bij een aanrijding.

Op zondag 2 december stond omstreeks 14.00 uur een 35-jarige man uit Almelo als bestuurder van een busje stil op de Goudstraat in Hengelo. Toen hij achteruit wilde rijden zag hij niet dat er achter hem een auto stond en reed vervolgens deze auto, met als bestuurder een 35-jarige man uit Goor, aan. Een 33-jarige vrouw uit Goor, die bij de 35-jarige plaatsgenoot in de auto zat, raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden. (07-155908)

Twee vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal

Enschede

Een 31-jarige en een 35-jarige vrouw uit Enschede zijn op zondag 2 december in een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede aangehouden wegens winkeldiefstal.

Op zondag 2 december kreeg de politie omstreeks 17.00 uur een melding dat beveiligingspersoneel van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede twee vrouwen had betrapt op diefstal van kleding. Een beveiligingsmedewerker, die de twee vrouwen eerder deze week ook al had betrapt op verdacht gedrag in de winkel, zag hoe een van de vrouwen een paskamer inliep met twee kledingstukken. Toen deze vrouw, een 35-jarige Enschedese, even later met maar 1 kledingstuk uit de paskamer kwam vertrouwde hij het geheel niet en hield haar aan. Een vrouw die samen met de 35-jarige winkelde , een 31-jarige Enschedese, werd tevens op verdenking van diefstal aangehouden. Toen de 35-jarige in de winkel even naar het toilet moest trof men na het toiletbezoek in een afvalbak het missende kledingstuk aan. De politie nam de twee vrouwen over van het beveiligingspersoneel en bracht hen over naar het bureau. Daar werd bij de 31-jarige tevens een kledingstuk aangetroffen die niet in de winkel was afgerekend. Bij inspectie van de auto van de vrouwen trof de politie nog meer kleding aan waarvan vermoed wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn. De 31-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 35-jarige mocht het politiebureau verlaten in verband met de gezondheidstoestand van haar echtgenoot. Zij moet zich voor verder onderzoek van de politie ter beschikking blijven houden. De politie stelt een nader onderzoek naar de aangetroffen kleding. (07-155938)

Mannen schieten met vuurwerkpistool op ree

Almelo

Een opsporingsambtenaar van Wildbeheer Twente heeft op zondag 2 december in samenwerking met de politie twee 20-jarige mannen uit Almelo aangehouden. Zij worden verdacht van het schieten met een vuurwerkpistool op een ree aan de Leemslagenweg in Almelo.

Op zondag 2 december reed een opsporingsambtenaar van Wildbeheer Twente over de Leemslagenweg in Almelo. Op een gegeven moment hoorde hij meerdere knallen en vluchtte er een ree over de weg even voor hem. Even verderop zag de opsporingsambtenaar twee mannen bij een auto. Bij het aanspreken van deze mannen, twee 20-jarige Almeloërs, vertelde een van hen dat ze zojuist met een vuurwerkpistool hadden geschoten. De politie werd in kennis gesteld en beide mannen uit Almelo werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden twee vuurwerkpistolen met de bijbehorende munitie aangetroffen en in beslag genomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-155958)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Nijverdal

De politie heeft op zondag 2 december het rijbewijs van een 47-jarige man uit Nijverdal ingevorderd nadat hij op de Jonckheerlaan in Nijverdal een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij onder invloed reed.

Op zondag 2 december reed omstreeks 21.00 uur een 47-jarige automobilist uit Nijverdal op de Jonckheerelaan in Nijverdal komende uit de richting van Hellendoorn. Op het kruispunt met de Bouwmeesterstraat wilde hij linksaf slaan maar verleende hierbij geen voorrang aan een van links komende 34-jarige automobilist uit Hellendoorn die over de Bouwmeesterstraat reed. Er ontstond een aanrijding. Agenten roken bij het aanspreken van de 47-jarige bestuurder dat hij alcohol gedronken had. De 47-jarige Nijverdaller werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1,89 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de Nijverdaller werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-155988)

Politie houdt verlichtingscontrole

Hengelo /Oldenzaal

De politie heeft van zaterdag 1 op zondag 2 december op meerdere locaties in Hengelo en Oldenzaal een verlichtingscontrole gehouden in het kader van de jaarlijkse landelijke campagne ' Val op'.

In het kader van de jaarlijkse landelijke campagne 'Val op' heeft de politie in Hengelo en Oldenzaal een verlichtingscontrole gehouden. De campagne wijst fietsers op de voordelen van goede zichtbaarheid in het verkeer. De kernboodschap is gelijk aan voorgaande jaren: ' Zorg dat je fietsverlichting en reflectie op tijd in orde zijn en zet de verlichting aan in het donker en bij slecht zicht'.

De controle werd van zaterdag 1 op zondag 2 december tussen 18.00 en 01.00 uur in Hengelo gehouden op de Bornsestraat, Oldenzaalsestraat. Eikstraat, Deldenerstraat en Deurningerstraat. Tegelijkertijd controleerde de politie in Oldenzaal op de Oude Ootmarsumsestraat, Tulpstraat en Hengelosestraat. Opvallend veel fietsers hadden hun verlichting prima voor elkaar. In totaal schreef de politie 134 bekeuringen uit voor het niet voeren of defecte fietsverlichting. Allen krijgen een acceptgirokaart van 20 euro thuisgestuurd. (07-155674)

tel.: 053-4555588


---- --