Politie Drenthe

Maandag

Assen, 03-12-2007

Fietser ernstig gewond na ongeval

EMMEN Zondagmiddag is een 18-jarige fietser uit Emmen ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Rondweg. Hij stak rond kwart over vijf vanaf de Oude Markeweg de Rondweg over en werd daarbij aangereden door een 18-jarige automobilist uit Emmen. Deze reed in de richting Ter Apel. De fietser is per ambulance naar het UMC Groningen vervoerd. Daar werd onder meer een gebroken nek geconstateerd. Zijn toestand is kritiek. (07-1990912)

Politie houdt dronken automobilist aan na ongeval

COEVORDEN Zondagmiddag heeft de politie een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij reed in een auto over de Bentheimerstraat en reed daar tegen een reclamebord, een bankje en een lantaarnpaal aan. Daarna reed hij weg. De politie trof hem kort daarna in de Bentheimerstraat aan en heeft de man aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en weed. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een bloedproef. Tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het weigeren van de bloedproef, en rijden zonder rijbewijs. (07-199436)

Kluizen ontvreemd bij inbraken

ASSEN Zondag is ingebroken in een supermarkt aan de Groningerstraat. De daders zijn binnengekomen via het dak. Bij de inbraak is een kluis ontvreemd. (07-199459)

HOOGEVEEN Zondagnacht is bij een inbraak in een bedrijf aan de Schutstraat eveneens een kluis gestolen. De daders zijn hier binnengekomen door een raam te forceren. De politie onderzoekt beide inbraken. (07-199484)

Jongen aangehouden na mishandeling

EMMEN Zondagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden. Hij had in het Aquarenabad een badjuffrouw een klap gegeven. Daarna was hij vertrokken, maar hij werd op het busstation aangetroffen en aangehouden. Vanwege de mishandeling wordt een proces-verbaal opgemaakt. (07-199416)

Politie onderzoekt gewelddadige inbraak

MEPPEL De politie onderzoekt een inbraak op een schip aan de Meursingeweg. Op dit schip verbleef een 19-jarige man uit Kloetinge, die zondagavond daar oog in oog stond met een inbreker. Deze stak hem met een mes in zijn arm, waarbij hij een snijwond opliep. De bewoner wist de inbreker van het schip af te duwen, de wal op. Daarna ging deze er vandoor. Er is niets weggenomen. De politie onderzoekt deze zaak. (07-199481)

Auto uitgebrand

RUINEN Zondagnacht is brand ontstaan in een personenauto aan de Zuivelstraat. De auto brandde geheel uit. De oorzaak is niet bekend. (07-199480)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.