Politie Haaglanden

Persberichten 3 december

Haaglanden, 03-12-2007

Behoorlijk in de fout
Den Haag Agenten zagen zondag rond 16.45 uur een bestelbus met hoge snelheid wegrijden in de richting van de St. Barbaraweg. Omdat de politieagenten dit wantrouwden gingen zij achter de bestuurder aan en gaven hem een stopteken. De bestuurder negeerde dit en reden door. Bij de Binckhorstlaan stopte de auto. De bijrijder stapte uit en rende weg. De politie controleerde de 48-jarige bestuurder uit Den Haag. De auto was gestolen en bleek even tevoren betrokken te zijn geweest bij een poging inbraak in een bedrijf in Rijswijk. In de auto lagen bivakmutsen en inbraakwerktuigen en een mes. De verdachte is aangehouden en de auto in beslag genomen. De 43-jarige bijrijder uit werd eveneens aangehouden. De Hagenaar had zich verstopt in een vuilcontainer.

2-jarige belandt in vijver
Den Haag Een 2-jarige peuter ontsnapte zondagochtend rond 11.00 uur aan de aandacht van zijn moeder en belandde in de vijver bij de buren aan de Schenklaan. De moeder en haar zoontje waren in de achtertuin en plotseling was haar zoontje verdwenen. Beide ouders gingen op onderzoek en hoorden een huilerig geluid uit de tuin van de buren. Het knulletje was in het water gevallen. Door kordaat handelen wist de vader het kindje te redden. Direct werd het onderkoelde slachtoffertje met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Het jongetje werd opgenomen op de IC.

Kortsluiting in hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning Den Haag Kortsluiting in een hennepkwekerij leidde zondag 2 december om 04.30 uur tot een brand in een woning aan de Hengelolaan. De brandweer die samen met de politie een onderzoek instelde, constateerde dat illegale stroomafname de brand in de woning veroorzaakte. Het gehele portiek kwam door de kortsluiting zonder stroom te zitten. In de woning was niemand aanwezig. De kwekerij brandde geheel af. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bewoner. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. De brand in de woning aan de Hengelolaan is daar een sprekend voorbeeld van. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dure dronkemansrit
Den Haag De politie controleerde zondag 2 december rond 06.00 uur een 31-jarige Bulgaar op de Gevers Deynootweg. Hij had teveel alcohol gedronken en blies aan het politiebureau 805 ugl. Omdat hij geen vaste woon of verblijfplaats had, moest hij gelijk ruim 1000 euro afrekenen. Hij kreeg een rijverbod van negen uur. Rond 11.45 zagen politieagenten hem echter opnieuw in een auto stappen en vol gas wegrijden over de Gevers Deynootweg. Een tweede boete van 350 euro volgde, maar dit kon de verdachte niet meer betalen. Hierop werd zijn auto tot aan de betaling in beslag genomen.

Bromfietser ziet de politie(piet) niet
Den Haag Surveillerende politieagenten zagen een 16-jarige Hagenaar zondag 2 december rond 19.30 uur met hoge snelheid tot twee keer toe door het rode licht over de Groot Hertoginnelaan rijden. De bromfietser had de agenten niet gezien en stopte uit eigen beweging in de Copernicusstraat. De agenten namen de 16-jarige mee naar het politiebureau voor een rollerbanktest. Daar bleek dat de scooter 70 km/u kon rijden. Uit onderzoek bleek dat dit de derde snelheidsovertreding was van de verdachte. Deze keer mocht hij met wéér een proces-verbaal, maar nu zonder bromfiets naar huis.

43 bekeuringen uitgeschreven bij verkeerscontrole Den Haag De politie schreef zondag bij een verkeerscontrole op de Binckhorstlaan 43 bekeuringen uit. Tijdens de controle zijn 65 automobilisten onder andere gecontroleerd op hun rij- en kentekenbewijs, APK, het dragen van gordels.

Jeugd bekladt trambanken
Den Haag Een 41-jarige tramchauffeur zag zondag 2 december rond 21.00 uur twee Haagse jongens van 12 en 15 jaar met stiften op de trambanken kliederen. Gewaarschuwde politieagenten kwamen naar de tram die stilstond op het eindpunt van lijn 12 aan het Markenseplein. Beide gaven toe de banken beklad te hebben, omdat zij zich verveelden. De politie zoekt uit of de jongens voor Bureau Halt in aanmerking komen of dat zij een bekeuring krijgen. De ouders gaan de schade in ieder geval vergoeden.

Goed in de fout
Leidschendam-Voorburg Een 19-jarige automobilist uit Den Haag ging zaterdag 1 december om 02.30 uur goed in de fout. De man reed over de Koning Julianaweg zonder verlichting. Hij negeerde het rode licht en reed tegen de verplichte rijrichting. Nadat de politieagenten de man aanspraken bleek dat hij reed onder invloed en niet over een rijbewijs beschikte. Hij blies 485 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met diverse processen-verbaal op zak mocht de man later lopend verder. De auto namen de agenten in beslag.

Jongeren vernielen portiekruit
Leidschendam-Voorburg De politie hield zondagochtend 2 december om 02.00 uur drie jongeren (15-17 jaar ) aan. Zij vernielden een ruit van een portiek aan de Houtwerf. Eén van de drie verwondde zichzelf aan zijn hand. Ontkennen bij de politie had dan ook geen zin meer. De jongeren kregen een proces-verbaal.

Veel te hard
Leidschendam Een 32-jarige Rotterdamse automobilist reed op zondag 2 december om 10.10 uur met een snelheid van 170 km per uur over de Rijksweg A4. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldiefstal
Voorburg Een 62-jarige Voorburgse had haar winkelverbod na een eerdere winkeldiefstal nog maar net ontvangen, toen zij opnieuw in de fout ging. De vrouw nam uit een supermarkt aan de Mgr. van Steelaan een pakje sigaretten weg. Zij werd door winkelpersoneel aangehouden. Aan het politiebureau kreeg de Voorburgse een proces-verbaal. Zij moet zich op korte termijn opnieuw voor de rechter verantwoorden. Wederom kreeg zij een winkelverbod. Twee mannen, in de leeftijd van 43 en 56 jaar en afkomstig uit Delft en Den Haag bezochten op zondag 2 december tussen 14.30 en 15.00 uur meerdere winkels in het winkelcentrum Leidsenhage. Zij verlieten de winkels zonder voor de artikelen te betalen. De beide mannen werden door de bedrijfsbeveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen. De politie maakte tegen beide winkeldieven proces-verbaal op.

Te hard en teveel op
Delft De zeer hoge snelheid van een automobilist viel politieagenten 2 december om 18.05 uur nogal op. De 26-jarige man reed over de Mozartlaan en verkeerde onder invloed. De Delftenaar moest mee naar het bureau en blies 405 ugl. Hij verliet het bureau met een proces verbaal en een tijdelijk rijverbod. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Korsluiting in hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning Zoetermeer Brand verraadde op 2 december om 13.30 uur dat een 32-jarige bewoner van het Glanswit op zolder een hennepkwekerij had. Op de zolderverdieping trof de brandweer een hennepkwekerij aan met 172 planten, Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie hield de Zoetermeerder aan en nam de apparatuur in beslag. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Dat bleek maar weer in bij het ontstaan van deze brand. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie bij u in de buurt via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Te hard over de snelweg
Zoetermeer Een 36-jarige automobilist uit Bilthoven kreeg zondagochtend 2 december om 09.00 uur van de politie een proces-verbaal omdat de man te hard reed. De agenten hielden de man staande omdat hij met 164 km/u over Rijksweg A12 reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 120 km/u.

Gezellig naar een tuincentrum
Zoetermeer Een bezoek aan een tuincentrum aan de Voorweg eindigde zondag 2 december om 16.30 uur in mineur. Het was kennelijk zo druk op het parkeerterrein dan twee partijen een vrijkomende parkeerplaats claimden. Dat liep echter volledig uit de hand. Een man en vrouw (23 en 24) uit Zoetermeer werden mishandeld door twee 23-jarige Zoetermeerders. De 23-jarige vrouw liep een bijtwond op en haar 24-jarige partner hield er een gebroken neus aan over. Ook een van de verdachten raakte gewond. De GGD vervoerde een aantal personen voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie hield de twee 23-jarige Zoetermeerders aan. Zij kregen een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 03-12-2007 10:17 | © Politie Haaglanden | Privacy