Politie Gelderland-Zuid

Oplettende agenten houden verdachten aan

Groesbeek, 03-12-2007 o In de nacht van zondag op maandag zagen agenten een auto rijden die gesignaleerd stond als vermist.

Zij gaven de auto een stopteken op de Grafwegen in Groesbeek. De bestuurder van de auto stopte. Op het moment dat een agent naast de auto stond, reed hij weg in de richting van Milsbeek. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. Via Milsbeek, Molenhoek, Plasmolen en Malden eindigde de achtervolging in de wijk Aldenhof in Nijmegen. Daar werd hij klem gereden door twee politieautos.

De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd de 36-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor diefstal of heling. De bijrijdster, een 25-jarige vrouw uit Nijmegen, probeerde ook weg te komen, maar werd direct aangehouden.

De 36-jarige Nijmegenaar zei dat hij zich niet goed voelde. De politie liet daarom uit voorzorg een ambulance komen. Hij werd door het ambulancepersoneel in orde bevonden. Beide verdachten zijn vervolgens op het politiebureau in Nijmegen voor nader verhoor ingesloten.

(12)