Technische Universiteit Delft
Kritisch Consumentisme
door M&C
Studium Generale lezing
03 december 2007 | 20:15 uur
plaats: Cultureel Centrum, Mekelweg 10, Delft
door Winnie Gerben
Consumptiepatronen bepalen de hoeveelheid voedsel die in een land
nodig is. Deze patronen verschillen per land en veranderen in de tijd.
Met name de verschillen tussen ontwikkelingslanden en de
ontwikkelde,westerse landen zijn groot. Maar ontwikkelingslanden als
China nemen de rijke westerse consumptiepatronen over, met als gevolg
een forse stijging van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.
Hoe meet je de duurzaamheid van voedselproductiesystemen? En hoe kun
je voedselconsumptiepatronen duurzamer maken? Niet alleen moeten
bedrijven duurzamer produceren, ook gewone consumenten kunnen kritisch
en duurzaam consumeren.
Dr. Winnie Gerben-Leenes (RUG) studeerde milieuwetenschappen en
promoveerde in 2006 op het proefschrift Natuurlijke hulpbronnen voor
voedsel: land, water en energie in productie- en consumptiesystemen.
Zij is auteur van het Groene kookboek. Winnie is nu werkzaam aan de
Universiteit Twente, waar zij onderzoek doet naar de
"Watervoetafdruk".
Toegang gratis
Meer informatie? www.sg.tudelft.nl
Laatst gewijzigd: 29 november 2007