Technische Universiteit Delft

Kritisch Consumentisme
door M&C

Studium Generale lezing

03 december 2007 | 20:15 uur
plaats: Cultureel Centrum, Mekelweg 10, Delft

door Winnie Gerben

Consumptiepatronen bepalen de hoeveelheid voedsel die in een land nodig is. Deze patronen verschillen per land en veranderen in de tijd. Met name de verschillen tussen ontwikkelingslanden en de ontwikkelde,westerse landen zijn groot. Maar ontwikkelingslanden als China nemen de rijke westerse consumptiepatronen over, met als gevolg een forse stijging van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Hoe meet je de duurzaamheid van voedselproductiesystemen? En hoe kun je voedselconsumptiepatronen duurzamer maken? Niet alleen moeten bedrijven duurzamer produceren, ook gewone consumenten kunnen kritisch en duurzaam consumeren.

Dr. Winnie Gerben-Leenes (RUG) studeerde milieuwetenschappen en promoveerde in 2006 op het proefschrift Natuurlijke hulpbronnen voor voedsel: land, water en energie in productie- en consumptiesystemen. Zij is auteur van het Groene kookboek. Winnie is nu werkzaam aan de Universiteit Twente, waar zij onderzoek doet naar de "Watervoetafdruk".

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 november 2007