Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INAUGURELE VLUCHT ARKEFLY SINT MAARTEN OP 2 DECEMBER 2007


. Voor het eerst naast KLM een rechtstreekse verbinding tussen Nederland en Sint Maarten
. Retour Sint Maarten - Amsterdam al vanaf Naf 1.222,- inclusief tax
. Tickets te boeken via lokale reisagenten
. ArkeFly vliegt nu op alle vier de grote eilanden: St. Maarten, Curaçao, Aruba en Bonaire
. Uniek drie-klassenconcept: Economy-, Comfort- en Star Class
. 25 kilo bagagevrijdom (35 kg in Comfort Class en 45 kg in Star Class)

Rijswijk, zondag 2 december 2007 - Met de inaugurele vlucht op 2 december 2007 introduceert TUI Nederland met trots haar nieuwe lijndienst Sint Maarten - Amsterdam van haar eigen airline ArkeFly. ArkeFly vliegt vanaf 2 december iedere zondag de route Amsterdam - Sint Maarten - Curaçao - Amsterdam. De route wordt met een Boeing van het type 767-300 ER gevlogen, die het aantrekkelijke drie-klassenconcept voert: Star Class, Comfort Class en Economy Class. Deze nieuwe lijndienst bezorgt klanten een voordelig tarief en ruime beschikbaarheid in de goedkopere klassen. ArkeFly vliegt dit winterseizoen vijf keer per week naar Curaçao, waarvan twee combinatievluchten met Aruba, één met Isla Margarita, één met Bonaire en de nieuwste met Sint Maarten. Bovendien biedt de airline het voordeel dat iedere passagier tenminste 25 kilogram bagage gratis kan meenemen.

Inaugurele vlucht ArkeFly zondag 2 december
Vanaf 2 december 2007 vliegt ArkeFly, de airline van TUI Nederland, wekelijks rechtstreeks van Sint Maarten naar Nederland, in combinatie met Curaçao. Met deze uitbreiding vliegt ArkeFly nu op alle vier de grote eilanden: Sint Maarten, Curaçao, Aruba en Bonaire. Voor Sint Maarten is de inaugurele vlucht ook een historisch moment: voor het eerst, naast KLM, krijgt het eiland een rechtstreekse verbinding met Nederland. De voortdurende uitbreiding van het aantal vluchten van ArkeFly naar de Antillen en Aruba, heeft een zeer positieve uitwerking op de omvang van het Nederlandse toerisme naar de eilanden. Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland: "Iedere extra vlucht naar de eilanden betekent op jaarbasis een toename van ruim 10.000 toeristen. De groei van twee naar vijf ArkeFly vluchten per week in de afgelopen 2,5 jaar heeft dus voor 45.000 extra Nederlandse toeristen gezorgd. In 2004 brachten 35.000 Nederlanders hun vakantie op de Antillen en Aruba door. In 2007 is dit aantal gestegen naar 80.000. Daarmee zijn 'onze' tropische eilanden de meest populaire verre reisbestemming van Nederland, terwijl ze twee jaar geleden nog slechts op de 5e plaats stonden. Een spectaculaire ontwikkeling, die uitsluitend het gevolg is van de uitbreiding van de vluchtcapaciteit door ArkeFly. Hierdoor hebben de eilanden eindelijk de stabiele verbinding met Nederland gekregen met veel stoelen tegen scherpe prijzen. Dit zorgt voor een constante stroom toeristen en daarmee voor een steeds belangrijker deel van de inkomsten in het gebied, vooral ook in de belangrijke zomermaanden, traditioneel het laagseizoen."

Sint Maarten: Caribisch eiland
Sint Maarten bestaat uit een Nederlands en een Frans deel. Dit maakt Sint Maarten een interessante smeltkroes van culturen waarbij het Nederlandse deel vooral internationaal georiënteerd is en het Franse gedeelte de mediterrane sfeer van de Cote D'Azur ademt. TUI Nederland biedt, onder meer met de reismerken Holland International en Arke, vele verschillende accommodaties op het eiland. Van 2 tot 5 sterren en van kleinschalig tot grote resorts aan de kust. De palmstranden geven Sint Maarten het uiterlijk van een typisch Caribisch eiland en vormen samen met 37 baaien de omranding van het eiland. Naast het winkelen wordt Sint Maarten ook geroemd om het uitgaansleven. De verschillende typen keukens maken het eiland daarbij geliefd bij culinaire fijnproevers. Het Caribische eiland staat bekend om haar aangename klimaat, palmstranden en tax free shoppen en vormt tevens het startpunt voor eilandhoppen naar Saba, St. Eustatius, Anguilla, St. Barth, St. Kitts & Nevis. Een negendaagse strandvakantie is al te boeken vanaf E 699,-. Tickets en strandvakantie zijn te boeken via arke.nl en arkefly.nl.

ArkeFly: d
rie-klassenconcept en minstens 25 kilogram bagage gratis ArkeFly beschikt over drie Boeings van het type 767-300 ER en een Boeing van het type 737-800. Voor de vluchten naar Sint Maarten wordt gebruik gemaakt van een Boeing 767. Hierin biedt ArkeFly haar klanten het unieke drie-klassenconcept: klanten kunnen bij boeking kiezen voor een stoel in de Economy Class (76 cm beenruimte), Comfort Class (84 cm beenruimte) of Star Class (104 cm beenruimte). Een bijkomend voordeel van de Comfort Class ten opzichte van de Economy Class is dat de rugleuning van de stoel een stukje verder naar achter kan worden gezet. Afhankelijk van stoelklasse en bestemming mogen passagiers tussen 25 en 45 kilogram ruimbagage meenemen. Tijdens vluchten van en naar Sint Maarten betekent dit specifiek dat iedereen in de Economy Class gratis 25 kilogram bagage mag meenemen, in de Comfort Class 35 kilogram en in de Star Class 45 kilogram. Tijdens de vlucht Sint Maarten - Amsterdam en vice versa zijn diverse maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen. Om de passagiers een comfortabele vlucht te bezorgen is er een Personal Entertainment Player met ruime keuze uit recente films, komedies, documentaires en muziek.

Onderdeel van Europees marktleider TUI Travel PLC
In april 2005 introduceerde reisconcern TUI Nederland, marktleider in de Nederlandse reismarkt, officieel haar eigen luchtvaartmaatschappij ArkeFly. ArkeFly maakt onderdeel uit van de omvangrijke internationale TUI vloot, die verder onder andere bestaat uit de Belgische airline Jetairfly, de Britse airline Thomsonfly.com en de Duitse airlines Hapagfly.com en HLX.com. Gezamenlijk bestaat de internationale vloot van TUI uit 155 toestellen, variërend van B747-400 tot Fokker-100. TUI Nederland - en daarmee ook ArkeFly - is onderdeel van TUI Travel PLC. TUI Travel PLC is internationaal marktleider in de toeristische branche met zo'n 48.000 medewerkers in meer dan 20 landen en meer dan dertig miljoen gasten op jaarbasis,. De aandelen van TUI Travel PLC zijn genoteerd aan de London Stock Exchange.
---