KNHS



Springruiters genomineerd als Sportploeg van het Jaar 2007 2 december 2007

ERMELO (KNHS) - Na de aansprekende internationale successen van het Nederlandse springruiterteam in 2007 is het Oranje kwartet - bestaande uit Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up and Down, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Alpapillon Armanie, Albert Zoer (Echten) met Okidoki en bondscoach Rob Ehrens (Velp) door NOC*NSF genomineerd als "Sportploeg van het Jaar 2007".

Het Nederlandse springruiterteam leverde een ongekende prestatie door na voor het eerst in het geschiedenis de wereldtitel in 2006 te behalen, in 2007 opnieuw teamgoud te winnen, nu op het EK. Op eigen terrein werd huizenhoog favoriet Duitsland verslagen. De KNHS heeft met een jong team, onder leiding van Rob Ehrens, de laatste jaren keihard geknokt om een inhaalslag te maken met als doel de beste van de wereld te worden.

In 2007 wonnen de springruiters ook de landenwedstrijd in het Zwitserse Sankt Gallen. In Barcelona eindigden ze als tweede in de Super League wedstrijd. In de eindstand van de Samsung Super League competitie over acht wedstrijden eindigde het Nederlandse kwartet eveneens als tweede.

Ook in 2006 drong de springruiterploeg door tot de laatste drie van de verkiezing "Sportploeg van het jaar". Aan die uitzending en de daarin getoonde beelden van het WK in Aken hebben de springruiters zich dermate gestoord, dat zij tijdens een persconferentie op het EK in Mannheim dreigden niet op te komen dagen bij een komende verkiezing indien zij wederom genomineerd zouden worden.
"Er zijn nu goede afspraken gemaakt met de NOS en het NOC*NSF. Wij hebben er nu als team dan ook alle vertrouwen in dat de beelden die nu van ons tijdens de verkiezing getoond worden recht doen aan de door ons geleverde prestaties", zegt Ehrens, die er van overtuigd is dat hij samen met zijn vier gouden ruiters aanwezig zal zijn tijdens deze verkiezing. "Ik ben er heel erg blij mee dat we wederom als team zijn genomineerd en ik hoop dat we deze verkiezing dit jaar winnend kunnen afsluiten!"

Voor de verkiezing Sportploeg van het Jaar 2007 zijn verder genomineerd het voetbalelftal van Jong Oranje en de zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning.

De uitzending waarin de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar worden gekozen is op 18 december 2007.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto gouden team EK springen Mannheim 2007 door: www.melissen.net