Gemeente Enschede

Midwinterhoorn blazen en Nordic Walking in het Ledeboerpark

Vanaf zondag 2 december wordt er weer op de midwinterhoorn geblazen in het Ledeboerpark te Enschede. Op alle zondagen in december ( 2, 9, 16, 23 en 30 december) en op zondag 6 januari van 14.00-15.00 uur verzamelen de Enschedese midwinterhoornblazers zich bij de waterput van bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner. Sportieve bezoekers kunnen bovendien op deze zondag van 14.00 -16.00 uur deelnemen aan korte Nordic Walking workshops van ongeveer een half uur.

Traditie in Twente
Het geluid van de midwinterhoorn klinkt vooral fraai in het Twentse coulissen-landschap. Zeker als het vriest zijn de klanken al van veraf te horen. Volgens de traditie mag er geblazen worden vanaf de eerste adventszondag tot aan Driekoningen. Op de es bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner klinkt het geluid van de midwinterhoorns ver door. Daarom is dit een ideale plek voor de Enschedese midwinterhoornblazers om hun hoorns te blazen. Sportieve bezoekers kunnen de blazers horen tijdens een korte Nordic Walk workshop, waaraan men gratis kan deelnemen. Deze workshop is een activiteit die NatuurEducatie van de gemeente Enschede aanbiedt in het kader van de tentoonstelling in bezoekerscentrum Het Lammerinkswonner `Enschede beleeft'.

Openingstijden en meer informatie
NatuurEducatie van de gemeente Enschede stelt vanaf zondag 2 december de waterput bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner ter beschikking aan de Enschedese midwinterhoornblazers. Wie wil genieten van een authentieke Twentse wintersfeer is van harte welkom tijdens deze zondagse demonstraties.
De Enschedese Midwinterhoornblazers blazen hun hoorns op zondag 2, 9, 16, 23 en 30 december; ook zijn zij aanwezig op zondag 6 januari. Ze verzamelen zich bij de waterput achter bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark. De entree is gratis.

Op dinsdag 25 december en op woensdag 26 december (1e en 2e Kerstdag) is het bezoekerscentrum gesloten.

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de ingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is op werkdagen geopend van 8.00-16.00 uur en op zaterdag gesloten. Op zondag is het bezoekerscentrum geopend van 11.00-16.00 uur.

Op de website van de Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe staat alle informatie over midwinterhoorns en blaasdemonstraties: www.midwinterhoornblazentwenthe.nl

26 november 2007