Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 02-12-2007

Vernielers aangehouden

LOPIK- Op zondagochtend werden twee geweldplegers aangehouden. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat op de President Kennedylaan twee jongens waren mishandeld en vernielingen waren gepleegd. Twee jongens (gegevens onbekend) waren inderdaad geslagen en agenten troffen ook twee vernielde autos aan. In de omgeving werden twee verdachten, beiden 17 jaar uit Lopik, aangehouden.

Geslagen

HOUTEN- Op zaterdagochtend werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 01.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er gevochten zou worden voor een horecagelegenheid aan het Plein. Agenten troffen buiten een 29-jarige man uit Houten aan. Hij gaf aan geslagen te zijn door een 26-jarige man uit Nieuwegein. Deze man was vervolgens weer de zaak ingegaan. Deze man werd uiteindelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man liep een pijnlijke lip op.

Gestolen motorfiets

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij een gestolen motorfiets in het water wilde gooien. Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding van medewerkers van Connexion dat een jongen op de Remiseweg een motor het water probeerde in te gooien. De politie werd gewaarschuwd en de jongen, 15 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De motor bleek van diefstal afkomstig.

Gestolen kentekenplaten

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werden vier personen aangehouden omdat ze gestolen kentekenplaten in hun bezit hadden. Omstreeks 22.50 uur zagen agenten tijdens hun surveillance een auto staan op de Zandveldseweg. De agenten zagen dat een persoon aan het rommelen was aan de voorzijde van de auto. Bij nader onderzoek bleek dat de inzittenden een gestolen kentekenplaat wilden monteren op de auto. De mannen, 16 tot 18 jaar uit De Meern, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Graffitispuiters aangehouden

MONTFOORT- Op zondagochtend werden twee kliederaars aangehouden. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten twee jongens van 15 en 17 uit Montfoort en Harmelen lopen over het Stadpark. De jongens werd gecontroleerd omdat zij een tas bij zich hadden. In deze tas zaten verfspuitbussen. De jongens gaven aan niets gedaan te hebben maar na een onderzoek van de agenten werden verse tags aangetroffen bij de skatebaan en bij een school aan de Van Damstraat. De jongens konden de bussen inleveren en tegen hun is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij met alcohol op achter het stuur zat. Omstreeks 02.50 uur werd de 23-jarige man uit Nieuwegein gecontroleerd op de Jan van der Heydenweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 470 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 02-12-2007 11:02 | © Politie Utrecht