Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 02-12-2007

Geweldadige winkeldief

AMERSFOORT Op vrijdagavond 30 november omstreeks 20.40 uur kreeg de politie de melding dat personeel in een winkel aan de Emiclaerhof poogden een geweldadige winkeldief onder controle te houden. Met hoogste prioriteit ging de politie naar de winkel en troffen hier een 35-jarige verdachte uit Amersfoort. Een beveiliger bleek diverse malen op het hoofd geslagen door de verdachte, nadat hij betrapt was op diefstal van enkele goederen. Diverse omstanders en personeel moesten de man onder controle houden, die er vandoor wilde. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De beveiliger is overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan het hoofd.

Verkeersongeval met letsel

WOUDENBERG Op zaterdagmiddag 1 december ontving de politie omstreeks 16.00 uur de melding van een ongeval met letsel op de Voskuilerweg. Hierbij werd door nog onbekende oorzaak een 50-jarige motorrijder uit Doorn aangereden door een 61-jarige automobiliste uit Woudenberg. De vrouw sloeg linksaf om een inrit in te rijden en reed hierbij tegen de motorrijder aan. Deze werd gewond per ambulance overgebracht naar het UMC. De verkeerspolitie Utrecht heeft een sporen onderzoek op de locatie uitgevoerd. De motorrijder kon na behandeling dezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouden voor belediging

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 2 december heeft de politie omstreeks 03.15 uur een 36-jarige Amersfoorter aangehouden voor belediging. De agenten waren ter hoogte van t Zand bezig met werkzaamheden, toen zij door een passant zomaar werden beledigd. Deze maakte onderdeel van een groepje mensen die te voet passeerden. De man bleek beledigen en werd daarop aangehouden. De dronken man werd ingesloten voor nader verhoor.

Brand in woning

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december omstreeks 05.15 uur bij een brand in woning aan het Neptunusplein de betreffende woning en enkele omliggende panden ontruimd. Het betreft een bovenwoning. De politie heeft de deur geforceerd om drie slapende bewoners te wekken en uit de woning te halen.. Vijf omwonenden werden eveneens uit omliggende panden gehaald. De brandweer was de brand snel meester en omwonenden konden weer naar huis. De bewoners konden niet terug naar hun woning en zijn opgevangen in het politiebureau. De politie heeft de woning bewaakt. Op zondagmorgen zal de Forensische Opsporing technisch onderzoek doen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur een 47-jarige automobilist uit Amersfoort op de Dr. Nolenslaan aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek 570 ug/l te blazen. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Laatst gewijzigd 02-12-2007 11:03 | © Politie Utrecht