Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LOUNGIN 2007

LOUNGIN 2007 is een jongerendebat mét muziek én vermaak! De laatste reeks debatten van LOUNGIN 2007 die in het kader van gelijke kansen voor iedereen worden georganiseerd, mag je absoluut niet missen! Aanpassen! Anoniem solliciteren! Onderwerpen uit de maatschappij die de identiteit van een persoon flink kunnen aantasten. Hoe ver ga jij om geaccepteerd te worden in de samenleving? Ben jij tegen ongelijke behandeling? Laat dan je mening horen tijdens loungin 2007 op 2 en 9 december!

ZONDAG 2 DECEMBER
Gespreksonderwerp: Maatschappij en Samenleving
Integratie en Participatie. Als wij het in Nederland over deze twee begrippen hebben dan wordt je geacht je aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden. Wat voor de een wordt gezien als pure Nederlandse gewoonte, kan voor de ander beledigend zijn. In de samenleving wordt het steeds vaker gedoogd om discriminerend gedrag onder het mom van integratie te schuiven. Wat ons uniek maakt wordt door de maatschappij gezien als bedreigend. Special performance van BONGA
Angolees Bonga Kuenda werd als singer-songwriter door zijn energieke muziek beroemd in Angola en andere Portugeessprekende landen in Afrika. Bonga Kuenda verzorgt op zondag 2 december een masterclass voor talenten.

ZONDAG 9 DECEMBER
Gespreksonderwerp: Gelijke kansen op de arbeidsmarkt Moeite met het vinden van een baan, stageplaats of leerwerkplek. Een veel voorkomend probleem bij menig jongeren. Meestal willen jongeren wel werken en of studeren, maar om verschillende redenen krijgen zij niet de kans die ze nodig hebben om dit waar te kunnen maken. Zonder goede opleiding en werkervaring dan is de kans op de arbeidsmarkt erg klein. De meeste jongeren solliciteren zo vaak maar krijgen telkens een negatief antwoord terug, waardoor ze het op een gegeven moment opgeven. Geweigerd voor een baan op grond van o.a. afkomst is helaas nog steeds een probleem op de arbeidsmarkt met als gevolg dat de meeste mensen anoniem solliciteren.

Datum: zondag 2 en 9 december 2007
Tijd: 15.00 -19.00 uur
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Toegang: gratis

Meer informatie op: www.loungin2007.nl of wordt lid van www.loungin2007.hyves.nl