Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 2 december

Kennemerland, 02-12-2007

Aanhouding na val

UITGEEST, 30 november Politiemensen hebben omstreeks 22.00 uur een 16 jarige jongen uit Haarlem aangehouden op de Geesterweg. Even daarvoor was een 26 jarige vrouw uit Beverwijk met haar snorfiets gevallen, nadat zij een klap van de jongen had gekregen toen zijn hem passeerde terwijl hij op het fietspad liep. De vrouw kwam hierdoor te vallen. Zij raakte niet gewond, maar haar snorfiets raakte beschadigd. De 16 jarige verdachte verklaarde dat de vrouw tegen hem aangereden was. Hij wordt na overleg met zijn ouders doorverwezen naar HALT.

Aanrijding met letsel

BEVERWIJK, 30 november Politiemensen behandelden omstreeks 19.10 uur een aanrijding met letsel op de kruising Alkmaarseweg met Raamveld. Een 25 jarige fietser uit Heemskerk reed op de kruising door het rode licht en stak de weg rijbaan over. Een personenauto, bestuurd door een 19 jarige man uit Haarlem reed op de Alkmaarseweg. Hij verklaarde dat hij die fietser niet meer kon ontwijken. De fietser werd geraakt en kwam ten val. De automobilist die probeerde de fietser te ontwijken raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen de tegemoetkomende auto van een 38 jarige man uit Heemskerk, vervolgens tegen de auto van een 58 jarige man uit Limmen. De automobilist uit Haarlem is aangehouden in verband met deze aanrijding en de mogelijke snelheid waarmee is gereden. De dienst Verkeersondersteuning van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De fietser had alleen een wondje aan zijn been, de automobilist uit Haarlem klaagde over een pijnlijke pols.

HEEMSTEDE, 1 december Politiemensen stelden omstreeks 01.40 uur een onderzoek in naar een aanrijding met letsel op de kruising Zandvoortselaan met de Leidsevaartweg. Een 20 jarige man uit Overveen wilde rechtdoor de kruising oversteken. Een 25 jarige automobilist uit Bennebroek wilde rechtsaf slaan de Leidsevaartweg op, maar verleende daarbij geen voorrang aan de snorfietser. De snorfietser liet enkele schaafwonden en letsel aan zijn pols op. De snorfietser bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had hij 0,85 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf
1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8 %o. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen (eigen kosten van minimaal 750,-- voor de 3-daagse cursus). Voor meer informatie, zie: www.verkeershandhaving.nl

UITGEEST, 2 december Politiemensen behandelden omstreeks 01.00 uur een aanrijding met letsel op de Provincialeweg. Een 19 jarige automobilist wilde op de Provincialeweg ter hoogte van de A-9 keren, maar zag daarbij de auto van een 29 jarige man uit Egmond aan Zee over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De vriendin de bestuurder uit Egmond aan Zee, een 26 jarige vrouw uit Egmond aan Zee, had last van haar nek. Zij is door de brandweer horizontaal uit de auto gehaald en per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel mee te vallen. De vrouw is inmiddels thuis.

Aanhoudingen na poging diefstal bromfiets

HOOFDDORP, 30 november Politiemensen hielden omstreeks 23.40 uur drie verdachten aan op de Van Heuven Goedhartlaan., De drie worden er van verdacht dat zij een bromfiets aan het stelen waren. Toen de gewaarschuwde politiemensen ter plaatse kwamen zagen zij dat de bromfiets omviel en dat de verdachte, bij het zien van de politie, de benen namen. Drie verdacht konden direct worden aangehouden, het gaat om jongens uit Hoofddorp van 16, 17 en 18 jaar. Een vierde verdachte werd later in zijn ouderlijke woning aangehouden. Het gaat om een 18 jarige jongen uit Hoofddorp. De bromfiets heeft braakschade aan het contactslot en aan de buddysit en is door de politie meegenomen. De eigenaar is in kennis gesteld en heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Na verhoor zijn de verdachten die als eerste werden aangehouden op zaterdagmiddag heengezonden. De 18 jarige verdachte die later is aangehouden zit nog vast. Een onderzoek volgt.

Diefstal scootmobielen

VELSEN-NOORD, 1 december In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er vanuit een gebouw aan de Wijkerstraatweg vier scootmobielen weggenomen. Twee zijn er in de omgeving beschadigd teruggevonden. De scootmobielen zijn eigendom van de Welzorg en in gebruik bij ouderen. De politie stelt een onderzoek in.

Getuigen beroving gezocht

HAARLEM, 1 december De politie zoekt getuigen van een beroving die plaatsvond op zaterdag 1 december tussen 04.00 en 04.20 uur. Een 20 jarige man uit Haarlem reed op zijn fiets op de Gedempte Oude Gracht toen hij werd aangesproken door een onbekende man die vroeg of hij een lift kon krijgen. De Haarlemmer stemde toe en de man stapte achterop. Op de Van Eedenstraat stopte de Haarlemmer. Daar werd hij vervolgens met een vuurwapen bedreigd. Hij moest doorfietsen met de verdachte achterop en moest onder bedreiging op de Nassaulaan bij de postbank geld pinnen en vervolgens afgegeven aan de verdachte. Hierna is de verdachte weggelopen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend: Man, leeftijd 20 25 jaar, negroïde uiterlijk, lengte ongeveer
1.80 m, normaal postuur, gekleed in een lichte jas.

De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte samen met het slachtoffer hebben gezien tussen de Gedempte Oude Gracht en de Nassaulaan, waarbij wordt opgemerkt dat zij even hebben stilgestaan op de Van Eedenstraat. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die op andere wijze over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek. Getuigen kunnen bellen met de politie in Haarlem, telefoon 0900-8844.

Aangehouden na vernieling

ZANDVOORT, 2 december Politiemensen hielden omstreeks 02.00 uur een 28 jarige man uit Zandvoort aan. De man was even daarvoor uit een horecabedrijf aan het Raadhuisplein gezet na onenigheid. De verdachte gooide vervolgens een terrastafel door de ruit van het bedrijf. De man is aangehouden voor ordeverstoring en vernieling. De verdachte bleek letsel aan zijn lip te hebben. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij bloed in zijn urine had. Hij is voor onderzoek opgenomen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Gestolen auto aangetroffen

HEEMSKERK, 1 december Omstreeks 05.00 uur werd bij de politie gemeld dat op de Kerkweg een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Er zou een man zijn weggerend. Bleek dat een personenauto in een plantsoen tegen een lantaarnpaal stond. De bestuurder was weg. Onderzoek wees uit dat de auto sinds 21 oktober als gestolen gesignaleerd staat. De auto hoort thuis in Heemskerk. De politie heeft de auto veiliggesteld. Een onderzoek wordt ingesteld.

BEVERWIJK, 1 december Surveillerende politiemensen zien omstreeks
01.55 uur bij een bushalte aan de Plesmanweg een bestelbus stilstaan. Bij navraag blijkt de bus als gesignaleerd te staan als zijnde verduisterd. Twee inzittenden, een 44 jarige man uit Beverwijk en een 43 jarige man uit Haarlem zijn aangehouden. Beiden hebben een verklaring afgelegd. De 44 jarige Beverwijker verklaarde dat de bus niet verduisterd was, hij was van plan de bus terug te brengen naar het verhuurbedrijf. Een wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na vechtpartij

HOOFDDORP, 2 december De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat er een vechtpartij zou zijn bij een horecabedrijf op de Kruisweg. De beveiliging had een verdachte aangehouden. Deze verdachte, een 20 jarige Hoofddorper, wilde niet met de politiemensen mee en verzette zich. In de hal probeerde hij zich los te trekken. Hij is naar de grond gebracht, waarbij hij letsel aan zijn neus opliep. Hij is uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een 17 jarig meisje uit Amsterdam heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zij kreeg een klap in haar gezicht van de verdachte toen deze een woordenwisseling met haar broer had. De politie stelt een verder onderzoek in.

Brievenbus vernield

DRIEHUIS, 1 december Politiemensen hebben omstreeks 23.40 uur een onderzoek ingesteld na een melding van vernieling van een brievenbus. Bleek dat op de kruising Nicolaas Beetslaan met de Driehuizerkerkweg een brievenbus was vernield met een stuk zwaar vuurwerk. De poststukken zijn veiliggesteld. TNT Post wordt ingelicht. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding in verband met drugs

HEEMSKERK, 1 december Politiemensen controleerden omstreeks 01.00 uur op de Frankrijklaan een bestelauto. In de auto zagen de politiemensen in de middenconsole vermoedelijk een bolletje cocaïne aan. De bestuurder, een 25 jarige man uit Beverwijk is aangehouden. Omdat hij te boek staat als veelpleger is hij in verzekering gesteld. Een onderzoek wordt ingesteld.

BEVERWIJK, 2 december Politiemensen controleerden omstreeks 04.00 uur op de Bullerlaan een personenauto. In de auto werden een aantal zakjes met vermoedelijk softdrugs aangetroffen een aantal mobieltjes en een weegschaal. De bestuurder, een 22 jarige man uit Heemskerk is aangehouden en ingesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.