Horeca-avonden in de regio verlopen rustig

regio, 02-12-2007

De horeca-avonden in het weekend zijn rustig verlopen. Buiten enkele aanhoudingen voor beledigingen, baldadigheid en wildplassen hebben zich geen ernstige incidenten voorgedaan.

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Markt in Veghel een 39-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man verkeerde kennelijk onder invloed, schopte tegen fietsen en schreeuwden naar diverse omstanders. In Drunen op de Groetstraat, vond een 17-jarige inwoner van die plaats het nodig om op een auto te gaan dansen. Ook hij is aangehouden. In Boxmeer werd die avond een 14-jarige Jongen uit Sint Anthonis mishandeld. Hij kreeg in een horecagelegenheid aan de spoorstraat een klap op zijn gezicht van een 17-jarige jongen uit Venray. Die verdachte is aangehouden. De 14-jarige jongen moest zich laten behandelen in het ziekenhuis voor een gebroken neus.

In de nacht van zaterdag op zondag mishandelde een 20-jarige inwoner van Veghel een portier van een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch. Een 22-jarige plaatsgenoot bemoeide zich hiermee. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.
Een 24-jarige Ossenaar is aangehouden op de Heuvel in zijn woonplaats. De man gedroeg zich recalcitrant bij een horecagelegenheid aan de Heuvel. De man beledigde de politieagenten die daar waren. Toen de agenten hem aan wilden houden, verzette hij zich hevig en zag hij kans één van de agenten in het gezicht te slaan. Hij is met handboeien om, overgebracht naar het politiebureau. Ook daar pleegde hij meerder malen verzet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.