Politie Drenthe

Assen, 02-12-2007

Verkeersongeval met doorrijding

EMMEN - De politie kreeg zaterdagmiddag een melding binnen van een verkeersongeval op de N391. Ter plekke bleek het te gaan om een verkeersongeval materieel met een doorrijding. Een 34-jarige automobiliste uit ter Ter Apelkanaal reed achter een personenauto met aanhangwagen. Op een gegeven moment viel er een plank of plaat van de aanhangwagen, die vervolgens bij de vrouw gedeeltelijk op het dak en gedeeltelijk op de voorruit valt. De nog onbekende automobilist met aanhangwagen stopte wel om zijn plank/plaat op te halen, maar reed vervolgens door. Een getuige, de 49-jarige echtgenoot van de vrouw, zag het voorval gebeuren. Men heeft het kenteken van de automobilist met aanhangwagen niet genoteerd. De bestuurder van de personenauto met aanhangwagen kan zich melden bij de politie of contact opnemen via 0900 88 44, dit geldt ook voor eventuele andere getuigen. (07-199173)

Uitgaansgeweld

BEILEN - De politie heeft zaterdagnacht een 20-jarige man uit Oosterwolde (Fr.) aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man wordt ervan verdacht een persoon te hebben mishandeld. Agenten konden de man aanhouden op aanwijzingen van omstanders. Dezelfde nacht heeft de politie een 26-jarige man uit Oosterwolde (Fr.) en een 19-jarige vrouw uit Oosterwolde (Fr.) aangehouden bij dezelfde uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. Ter plekke stonden er bij benadering een dertig tal mensen op de openbare weg. De man wilde zich niet op bevel van de agenten verwijderen en werd uiteindelijk aangehouden. De vrouw ging zich er mee bemoeien en beledigde daarbij een agent, zij werd vervolgens ook aangehouden. (07-199342/ 07-199340).

Politie vordert rijbewijs in

BEILEN - De politie heeft zaterdagavond op De Musels het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Hooghalen. De man werd gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 131 kilometer per uur. Ter plekke is 80 kilometer per uur toegestaan. (07-199225)

Jongeman aangehouden met vuurwerkpistool

HIJKEN - De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige jongeman uit Hijken aangehouden op het Rheeveld. Surveillerende agenten troffen op het Rheeveld een drietal jongeren aan zonder verlichting. Bij staandehouding bleek de 17-jarige een tas met een vuurwerkpistool, twee dozen a vijftig stuks patronen en twee dozen a vijftig stuks vuurwerkpatronen bij zich te hebben. De jongen werd aangehouden en heeft afstand gedaan van de goederen. Er is proces-verbaal tegen de jongeman opgemaakt. (07-199240)

Politie houdt winkeldieven aan

ZUIDLAREN - De politie heeft zaterdagmiddag een 49-jarige man uit Annen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan de Stationsweg had de man een aantal artikelen meegenomen zonder te betalen. Personeel betrapte de man en de politie heeft de man in de winkel aangehouden. Op het politiebureau werd de man verhoord en met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. (07-199184)

ASSEN - De politie heeft zaterdagmiddag twee vouwen (18 en 19 jaar) uit Oosterwolde (Fr.) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan het Koopmansplein hadden de vrouwen een tas volgeladen met artikelen. Toen ze de winkel uitliepen ging het alarm af. De vrouwen kregen een taakstraf opgelegd. (07-199187)

Spoor van vernieling

EMMEN - De politie kreeg zondagochtend verschillende meldingen binnen van vernieling van personenauto's in Emmen. Op de Oude meerdijk werden van tenminste veertig auto's de banden lek gestoken. Maar ook op de Boerschaplaan, De Woerd en De Hoitingeslag werden banden lek gestoken van een aantal personenauto's. Gedupeerden kunnen vanaf maandag aangifte doen op het politiebureau, maar men kan natuurlijk ook aangifte doen via het internet. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 88 44. (07-199357)

Politie houdt man aan na vernieling taxi

BEILEN - De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige man uit Oosterwolde (Fr.) aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man had een taximeter uit een taxibusje vernield. Agenten konden de man aanhouden en namen hem mee naar het politiebureau. (07-199338)

Politie houdt man aan na belediging

HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Raadhuisstraat. Agenten hadden de automobilist aangesproken omdat hij een geslotenverklaring voorbij was gereden. Nadat de agenten de overige inzittenden vroegen hun alcohol niet op straat te nuttigen, werd de man recalcitrant. Hij begon de agenten te beledigen en werd vervolgens aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd verhoord. Hij werd met een dagvaarding naar huis gestuurd. (07-199285)