Ingezonden persbericht


Politieberichten Achterhoek

Vorden - gewond bij aanrijding

Een 45-jarige inwoner uit Zutphen is zaterdag 1 december gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Strodijk in Vorden tegen een boom botste. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding gebeurde rond het middaguur. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man bij een scherpe bocht de macht over het stuur is kwijt geraakt en vervolgens tegen een aan de linker kant van de weg staande boom is gebotst. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Voordat de man vervoerd werd kon hij nog een blaastest ondergaan (botsen is blazen). Hieruit bleek dat de man gedronken had en in het ziekenhuis is van hem een bloedproef genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winterswjik - door radio afstemmen tegen boom gebotst

Een 37-jarige Winterswijker is zaterdagavond op de Corleseweg in Winterswijk met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij was met z'n autoradio bezig waardoor hij niet goed oplette.

De aanrijding werd even na 19.00 uur gemeld en uit een eerste onderzoek bleek dat de man uit de richting Lichenvoorde kwam en met z'n radio bezig was. Hierdoor had hij niet alle aandacht bij de weg en bij een bocht ging het mis. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom.Hij liep geen letsel op maar de auto was total loss. Agenten stelden vast dat de man gedronken had (botsen is blazen) en de ademanalyse op het politiebureau gaf 0.7 promille aan. Voor beide feiten is de man bekeurd.

Winterswijk /Doetimchem/Dinxperlo/Heelweg - politie heeft handen vol in uitgaansnacht

Bij conflicten in het uitgaansleven en de aanhouding van twee mogelijke inbrekers heeft de politie zondag 2 december de nodige aanhoudingen verricht. Om arrestanten in sluiten moest worden uitgeweken naar Arnhem en Apeldoorn.

In Winterswijk werd bij een uitgaansgelegenheid kort na middernacht een 15 jarige Winterswijker aangehouden. Bij een onenigheid met een 14-jarige plaatsgenoot zou hij deze en klap hebben gegeven waardoor deze een zwelling in het gezicht opliep. Aanhoudingen in Doetinchem
Bij een hockeyfeest werd kort na middernacht de komst van de politie gevraagd in verband met een lastige bezoeker. Hij gaf de agenten een valse naam op en uitte op het politiebureau beledigingen. De 17-jarige Doetinchemmer werd bekeurd.

Rond 02.35 uur een 17-jarige veelpleger uit Doetichem aangehouden. Hij wordt ervan verdacht na een opstootje in het centrum een even oude plaatsgenoot tegen de grond geslagen te hebben. Toen de jongen op de grond lag kreeg hij nog een schop in z'n gezicht. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gebracht voor behandeling. De verdachte is ingesloten en wordt waarschijnlijk voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Bij een ruzie in een snackbar zijn omstreeks 03.45 drie Doetinchemmers (33,34 en 48 jaar) aangehouden. Een 17-jarige jongen zou met een plastic vorkje in zijn gezicht geprikt zijn, waarna een vechtpartij ontstond.

Rond 04.30 uur zagen surveillerende agenten op het Simonsplein dat een jongeman in zijn gezicht werd geslagen. Zij hielden de verdachte, een 38-jarige Doetinchemmer direct aan en deze zou kort daarvoor zonder enige aanleiding ook twee kopstoten hebben uitgedeeld. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Rond de klok van 04.00 uur werden twee Roemenen aangehouden als verdacht van inbraak. Eerder op de nacht had de politie van een bewoner aan het Groot Hagen een melding gekregen dat het duo zich verdacht ophield. Ze wilden duidelijk niet gezien worden verdwenen de wijk in. De politie stelde een onderzoek in en besloot ook hun auto te observeren. Toen het duo terug kwam en weg wilde rijden, kwam de politie in actie. Bij de bijrijder werd een hoeveelheid klein geld aangetroffen en ook lag er inbrekersgereedschap in de auto. Beide mannen zijn ingesloten. Het geld komt mogelijk van een inbraak bij een woning aan de Keppelseweg. De bewoner ontdekte rond 07.00 uur dat onbekenden een ruit uit de sponning hadden verwijderd en dat de woning was doorzocht. Hij mist het nodige kleingeld.

Aanhoudingen elders
Bij een horecagelegenheid in Dinxperlo bleek even na 03.00 uur bij een onenigheid een jonge vrouw in het gezicht te zijn geslagen. Zij en haar vriend werden ook nog bedreigd en de verdachte, een 31-jarige man uit Neede, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Korte tijd later werden hier twee Duitse jongenmannen (18 en 21 jaar) aangehouden door een uitsmijter. De twee zouden op het parkeerterrein ruzie hebben gehad met een jongeman. Dit ontaarde in een ruzie waarbij één van hen met een knuppel heeft geslagen. Het slachtoffer ging knock out en ook hij had medische hulp nodig. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

In Heelweg werd om 03.25 uur een 20-jarige jongeman uit Duiven aangehouden. Hij zou in een horecazaak zijn ex mishandeld hebben die door de klap knock out ging en eerste hulp kreeg. De verdachte werd door een getuige aangehouden en aan de politie overgedragen.


---- --