Persbericht Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 02-12-2007

Openlijk geweld

BUNNIK De politie kreeg op vrijdag 30 november omstreeks 20.00 uur de melding dat een vechtpartij plaats zou vinden op de Van Hardenbroeklaan. Hier werd niemand aangetroffen. In de omgeving bleek een 27-jarige man uit IJmuiden opgevangen door bewoners. De man verklaarde mishandeld te zijn door drie jongens. Op basis van de signalementen werden korte tijd later het drietal in de omgeving aangetroffen. Deze 15-jarige en 16-jarige jongens werden aangehouden. De 15-jarige jongen werd heengezonden, hij bleek niets met de mishandeling te maken te hebben. De verdachten werden ingesloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer moest naar de dokter voor behandeling. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Verkeerscontroles

ZEIST/BOSCH EN DUIN De politie heeft op vrijdag 30 november tussen 15.00 uur en 23.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Thorbeckelaan, Johan van Oldenbarneveltlaan en Griffensteijnselaan in Zeist en de Baarnseweg in Bosch en Duin. In totaal werden 5 autombolisten bekeurd voor te hard rijden. Hoogste gemeten snelheid was 84 km/u door een bestuurder op de Griffensteijnselaan. Verder werd bekeurd voor 1 maal opgeven valse naam, 1 maal niet dragen gordel, 1 maal kapotte koplamp en 20 maal geen fietsverlichting.

Vernieler aangehouden

ZEIST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 december omstreeks 2.00 uur op aanwijzing van diverse getuigen een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Omstanders belden de politie dat een jongen een auto bij de Slotlaan had vernield. Na wat speurwerk werd de verdachte aangetroffen. Omdat de verdachte dronken was en constant overgaf werd hij te voet naar het politiebureau begeleid en na controle arts ingesloten. In de omgeving werden ook vernielde fietsen en verkeersborden aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen baldadigheid en belediging

BiILTHOVEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december omstreeks 00.40 uur een 20-jarige man uit De Bilt voor baldadigheid en een 22-jarige man uit Den Dolder voor belediging aangehouden. Surveillerende agenten zagen de 20-jarige man bewust een balk op de grond gooien. Omstanders begonnen zich met de bemoeienis van de agenten te bemoeien. Daarop werd de 20-jarige man aangehouden. Een 22-jarige begon de agenten te beledigen en werd daarop eveneens aangehouden.

Geweldplegers aangehouden

ZEIST De politie heeft op Het Rond op zondagochtend 2 december omstreeks 05.30 uur een 14-jarige jongen uit Zeist en een 18-jarige man uit Zeist aangehouden voor mishandeling van twee onbekende mannen. Op beelden via cameratoezicht werd dit zichtbaar en daarop ging de politie ter plaatse. Beide geweldplegers werden aangetroffen en aangehouden na een korte achtervolging. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Niet voldoen aan bevel of vordering

ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 december omstreeks 04.00 uur een man (personalia onbekend) aangehouden op het Rond. De man sprak surveillerende agenten aan en wilde van alles, maar dat werd niet helemaal duidelijk. De man werd verzocht te vertrekken, maar hij bleef duidelijk dronken maar terugkomen en begon op een gegeven moment aan de agent te trekken. Deze bracht hem met gepast geweld tegen de grond, waarop de man hem bekogelde met grind. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek