Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 november 2007

ORKATER PRESENTEERT DE NIEUWKOMERS

Orkater nodigt u van harte uit voor de officiële KICK OFF van De Nieuwkomers van muziektheatergezelschap Orkater in Studio K te Amsterdam, zondag 2 december om 20.00 uur.

Tijdens deze feestelijke muziektheatrale avond presenteert de eerste lichting nieuwkomers zich met veel bombarie aan pers en publiek. Naast het officiële gedeelte is er een Battle of the bands. De avond wordt afgesloten door DJ duo Betty en Billie.

Orkater is dit seizoen met De saaiheid is te snijden van susies haarlok van start gegaan met De Nieuwkomers: jonge professionele theatermakers krijgen de gelegenheid om binnen Orkater hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. Het initiatief beoogt nieuwe muziektheatermakers zowel artistiek als zakelijk op weg te helpen naar een eigen gezelschap, naar een plek binnen Orkater of binnen andere bestaande structuren.

Voor het seizoen 2007/2008 zijn uit de vele aanmeldingen behalve het Haarlemse muzikantencollectief susies haarlok ook The Sadists geselecteerd. Singer/songwriter Daniël Samkalden en acteur/maker Greg Nottrot kregen op basis van hun ideeën een schrijfopdracht voor het seizoen 2008/2009.

Al jaren ondersteunt Orkater beginnende groepen en individuele theatermakers bij de ontwikkeling van hun voorstellingen. Dankzij financiële ondersteuning van het VSB-Fonds en het FAPK kunnen tot 2010 nu structureel twee tot drie producties per jaar onder auspiciën van Orkater worden gerealiseerd. De Nieuwkomers maken gebruik van de organisatie, infrastructuur en know-how van Orkater.

Orkater is een alliantie aangegaan met Theater Bellevue Amsterdam, Toneelschuur Haarlem, Verkadefabriek Den Bosch en Theater Lantaren/Venster in Rotterdam. Recentelijk hebben het Leidse LAK Theater, Theaterfestival De Parade en Theater aan het Spui in Den Haag zich bij het initiatief aangesloten. De theaters zijn betrokken bij de selectie, promotie en presentatie van de voorstellingen.

Studio K

datum: zondag 2 december

aanvang 20.00 uur

toegangsprijs ¤ 2,50

adres Studio K, Timorplein 62, Amsterdam

Reserveren op www.studio-k.nu



Ingezonden persbericht