Gemeente Montferland

Wincanton Montferland Run

De gemeente Montferland is op 2 december wederom gastheer van de Wincanton Montferland Run. In samenwerking met vele partners probeert de organisatie van deze Run een prachtig evenement te maken dat Montferland weer op de kaart zal zetten. De voorbereidingen zijn al geruime tijd bezig en verlopen voorspoedig.
Naar verwachting zullen naast veel nationale, ook bekende internationale toppers (waaronder de bekende atleet Haile Gebrselassie) aan de wedstrijd deelnemen. Ook zullen naar schatting 3000 wedstrijd- en recreatielopers naar s-Heerenberg komen. De NOS televisie zal zeker van de 15 kilometerloop verslag doen.

Omdat het parcours met name door een gedeelte van het centrum van s-Heerenberg maar ook dwars door Stokkum loopt is het te verwachten dat daar gedurende de wedstrijdtijd (van 11.45 tot 13.45 uur) enige overlast ontstaat Het inkomende en uitgaande verkeer zal zo veel mogelijk stil worden gelegd.
Het behoeft natuurlijk geen betoog dat bij calamiteiten politie, ambulance en brandweer altijd toegang hebben tot het parcours.

Om de wedstrijd zo goed mogelijk te laten verlopen is het wenselijk dat op de wedstrijddag geen autos op het parcours en het stadsplein in s-Heerenberg geparkeerd worden.

Het wedstrijdparcours is te vinden op de website van de organisatie: www.montferlandrun.nl.

Wij hopen natuurlijk op mooi weer, een mooie wedstrijd en uw mede medewerking.