Ingezonden persbericht


'Let's talk about men' op Women Inc

WO=MEN OP WOMEN INC

Let's talk about Men

Zondag 2 December 15.45 - 17.00 in de Berlage Zaal, Beurs van Berlage, Amsterdam.

WO=MEN, het Dutch Gender Platform, presenteert op 2 december tijdens het jaarlijkse vrouwenfestival Women Inc een talkshow met alleen maar mannen! Onder de titel 'Lets talk about men' gaan schrijver Aernout Zevenbergen (Vlekken van een Luipaard), Dean Peacock en Bafana Khumalo (Sonke Gender Justice project, Zuid Afrika), met talkshow host Marcel van der Steen (LLinke soep radio/tv) in gesprek met het veelal vrouwelijke publiek.

Maar al te vaak worden Afrikaanse mannen als drinkende, geldverspillende, gewelddadige en doorgaans nutteloos wezen afgebeeld die de ontwikkeling van vrouwen en het continent alleen maar in de weg staan. Wordt het tijd om dit beeld te herzien en ruimte te bieden aan de nieuwe Afrikaanse man; één die geëmancipeerd en maatschappij betrokken is? Utopie of waarheid? Vier mannen in gesprek met een heleboel vrouwen.

WO=MEN (uitgesproken women equals men), het Dutch Gender Platform, is een vereniging van ongeveer 50 organisaties en individuen die zich inzet voor de gelijkwaardige participatie van mannen en vrouwen wereldwijd. Meer op www.wo-men.nl, zie ook de rest van het programma op www.women-inc.nl