De Doelen Concertgebouw

PERSBERICHT

Rotterdam, 13 november 2007

WINDKRACHT, HET VERHAAL VAN TROMPETTIST ANDRé HEUVELMAN IN DE DOELEN

"Windkracht" is een persoonlijk en muzikaal portret van André Heuvelman, eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en lid van het Nederlands Blazers Ensemble. De maker van de voorstelling, Cherry Duyns, vermengde zijn inzichten als documentairemaker met zijn kennis van de wereld van de muziek, zoals verwoord in zijn roman Dante's Trompet (1992).

Op het toneel vertelt André Heuvelman zijn verhaal over hoe hij zich als trompettist heeft ontwikkeld. Hoe de wind hem daarbij heeft geholpen. 'Windkracht' gaat over wilskracht, passie en melancholie. Te zien in de geprojecteerde filmbeelden, te horen in de speciaal gecomponeerde en gearrangeerde muziek, die live door André Heuvelman wordt gespeeld: Claudio Monteverdi, Franz Schubert, Roger Doyle, Sofia Goebaidoelina, Booker Little en Simon Burgers. Hij vertelt over zijn leven, hij zingt een madrigaal als countertenor, hij leest proza en poëzie. André Heuvelman is zowel muzikant als performer.

Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdam
Zondag 2 december 2007, Eduard Flipse Zaal, 20.30 uur Windkracht - door trompettist André Heuvelman
M.m.v.: Christiane Palha/Jorge Fatauros (tango), Marc Felperlaan (filmopnamen), Eric Olsman (contrabas), Melchior Huurdeman (piano), Simon Burgers (composities en arrangementen). Naar een idee van Cherry Duyns

Kaarten à ¤ 19 / ¤ 1¬ 17 / ¤ 13 (normaal/R'pas en 65+/cjp) via www.dedoelen..nl of 010-2171717

Zie, voor meer informatie, ook www.wind-kracht.nl



De Doelen Concertgebouw